Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Μελβούρνη: Στo σκαμνί ομογενής, πρώην Δήμαρχος

Μελβούρνη: Στo σκαμνί ομογενής, πρώην Δήμαρχος

Ο ελληνικής καταγωγής πρώην δήμαρχος Darebin, Στιβ Τσίτας, κατηγορείται ότι διόρισε τον επικεφαλή του δημοτικού συμβουλίου, Rasiah Dev ενώ αυτό δεν συμπεριλαμβανόταν στις αρμοδιότητές του.

Ο κ. Τσίτας επικύρωσε τον διορισμό του κ. Dev, υπογράφοντας τα σχετικά έγγραφα πρόσληψης του Dev, ο οποίος θα λαμβάνει ετησίως, αποδοχές ύψους $358,000. O ομογενής δημοτικός σύμβουλος τώρα διώκεται για το συγκεκριμένο θέμα και αν τελικά το δικαστήριο κρίνει ότι είναι ένοχος για κατάχρηση εξουσίας ενδέχεται να καταδικαστεί σε φυλάκιση πέντε ετών. Η πρώτη ακρόαση της υπόθεσης θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο σε δικαστήριο της Μελβούρνης.

Ο Επιθεωρητής Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Local Government Investigations and Compliance Inspectorate) κατέθεσε αγωγή σε δικαστήριο της Μελβούρνης έπειτα από έρευνα 16 μηνών η οποία διεξήχθη και κατά την περίοδο όπου ο κ. Τσίτας κατείχε τη θέση του Δημάρχου.

Το αδίκημα κατάχρησης εξουσίας (misuse of position) επιφέρει πρόστιμο ύψους $93,276 και ποινή φυλάκισης ώς πέντε ετών.

Είναι η δεύτερη φορά στα τελευταία έξι χρόνια, που ο κ. Τσίτας κατηγορείται για ανάλογο παράπτωμα, αφού παλαιότερα είχε κατηγορηθεί ότι δεν έλαβε μέτρα προκειμένου να εμποδίσει την δημοσίευση εγγράφου ενός πρώην δημοτικού συμβούλου, στο οποίο γινόταν προσπάθεια δυσφήμησης του τότε επικεφαλή του δημοτικού συμβουλίου.

πηγη ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις