Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Το ντοκιμαντέρ για την ΕΜΑΚ της Α. Κρικέλη χειροκρότησε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Το ντοκιμαντέρ για την ΕΜΑΚ της Α. Κρικέλη χειροκρότησε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Σε ειδική προβολή ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας, Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος παρακολούθησε το τεκμηριογράφημα που πρόσφατα ολοκληρώθηκε από την Ellopia Films USA με τίτλο ΕΜΑΚ ΚΛΗΣΗ ΖΩΗΣ.

Για την δημιουργία του "ΕΜΑΚ ΚΛΗΣΗ ΖΩΗΣ" απαιτήθηκαν 3 μήνες τηλεοπτικών γυρισμάτων καθώς και 24ωρες "υπηρεσίες' με την 8η ΕΜΑΚ (Θεσσαλία) 2η ΕΜΑΚ (Μακεδονία) και 1η ΕΜΑΚ (Αττική) καθώς και στους σταθμούς Κατερίνης και Λιτοχώρου.. Eπίσης γυρίσματα έγιναν και στους πυροσβεστικούς σταθμούς Νέας Υόρκης και West Haven CT.

Την σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει η παγκοσμίως βραβευμένη δημοσιογράφος, Αθηνά Κρικέλη ενώ την αφήγηση κάνει ο γνωστος αμερικανός αφηγητής David Washington. (Επίσημη φωνή του ντοκυμαντέρ Μt Olympus the Creation.

Το ντοκυμαντέρ παρακολούθησε μαζί με τον Αρχηγό, και ο Διοικητής της 1ης ΕΜΑΚ Αρχιπύραχος Στέφανος Κολοκούρης.
Μετά την προβολή, ο Αρχηγός ΠΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλος προέβη σε δηλώσεις στην δημοσιογράφο εκπρόσωπο της Ellopia Films USA (Διευθύντρια Ευρώπης) Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά."

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους δημιουργούς αυτού του ντοκυμαντέρ. Είναι πάρα πολύ ωραίο, νομίζω ότι δείχνει όλο το μεγαλείο του να είναι κάποιος πυροσβέστης -Επίσης τα συγχαρητήρια μου σε όλους τους πυροσβέστες που κάνουν ένα επάγγελμα λειτούργημα και προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο".

Σχετικές ειδήσεις