Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ο ομογενής Μιχάλης Κράτσιος στο Γραφείο Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου

Ο ομογενής Μιχάλης Κράτσιος στο Γραφείο Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου

Ο δισεκατομμυριούχος της Σίλικον Βάλεϊ, Πίτερ Τίελ, εξασφάλισε μία θέση στο Λευκό Οίκο του Τραμπ για τον ελληνικής καταγωγής, Μιχάλη Κράτσιο, ο οποίος υπήρξε επικεφαλής προσωπικού στο Thiel Capital, επεσήμανε η εξειδικευμένη σε θέματα τεχνολογίας ιστοσελίδα bizjournals.com.

Ο κ. Κράτσιος, έγραψε και το TechCrunch, θα αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή επικεφαλή στο Γραφείο Τεχνολογίας στην κυβέρνηση Τραμπ. Το Γραφείο του θα συνεργάζεται με το τμήμα πληροφοριών, ανακάλυψης και τεχνολογίας.

Υπογραμμίζεται ότι ο πρόεδρος κ. Τραμπ είναι ο μόνος Αμερικανός Πρόεδρος ο οποίος έχει προσλάβει σε νευραλγικές θέσεις του Λευκού Οίκου τόσους πολλούς Ελληνοαμερικανούς, στην κορυφή των οποίων βρίσκεται ο κ. Ράινς Πρίμπους, ο οποίος ως γνωστόν είναι ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου.

Προτού πάει στην εταιρεία Thiel Capital ο Κ. Κράτσιος ήταν διευθυντής των οικονομικών στην Clarium Capital Management, η οποία επίσης ίδρυσε την Thiel, ενώ ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από το επενδυτικό τραπεζικό τμήμα της Barclay Capital.

Ο ελληνικής καταγωγής, Μιχάλης Κράτσιος, στην ιστοσελίδα του, αναφέρει μεταξύ άλλων πως έχει «πάθος για την τεχνολογία, την πολιτική, την Ελλάδα και τα ταξίδια», ενώ έχει δημοσιεύσει πολλές φωτογραφίες από διάφορα μέρη της Ελλάδος και ιδιαίτερα τα νησιά.

Ο κ. Κράτσιος απεφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Princeton το 2008 με το δίπλωμα ΑΒ στα Πολιτικά και ιδιαίτερα στην αμερικανική πολιτική . Επίσης έλαβε πιστοποιητικά στην Πολιτική Οικονομία και τις Ελληνικές Σπουδές. Η έρευνά του επικεντρώθηκε εν πολλοίς στο θέμα της πολιτικής ψηφοφορίας. Πριν επιστρέψει στην Καλιφόρνια πέρασε ένα εξάμηνο στην Κίνα ως επισκέπτης επιστήμων στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου.

πηγη ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Σχετικές ειδήσεις