Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Και Δαβάκης και ρατσιστής και φοβητσιάρης: Η υποκρισία και οι κομματικές σημαιούλες

Και Δαβάκης και ρατσιστής και φοβητσιάρης: Η υποκρισία και οι κομματικές σημαιούλες

Δηλώσεις Δαβάκη για Ρομά:«Συγκλονισμένο» είναι όπως μαθαίνω το πολιτικό προσωπικό της χώρας από τα όσα δήλωσε για τους αθίγγανους ο βουλευτής της ΝΔ, Θανάσης Δαβάκης, από τη Σπάρτη... Έσπευσαν βεβαίως όλοι να καταδικάσουν τις δηλώσεις του και να τις χαρακτηρίσουν ρατσιστικές - Ο Μητσοτάκης φέρεται να είναι δυσαρεστημένος και σκέφτεται πολύ σοβαρά να τον αποπέμψει από την Κ.Ο. της ΝΔ - Ο Κώστας Τσιτούνας γράφει για την πολιτική υποκρισία του πολιτικού προσωπικού που εδώ και χρόνια κοροϊδεύει και δουλεύει ψιλό γαζί τους Ρομά υφαρπάζοντας την ψήφο τους στις εκλογικές αναμετρήσεις.

Και για να είμαι ξεκάθαρος: Ο Δαβάκης υπέπεσε σε σοβαρό ατόπημα.

Αυτά τα οποία εκστόμισε δε λέγονται ούτε για πλάκα.

Και ειδικά όταν αφορούν μια μερίδα του ελληνικού λαού που αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα διαβίωσης, αλλά και παραβατικότητας.

Παραθέτω τις αρχικές του δηλώσεις:

«Όσον αφορά στο πολιτικό κόστος που λέει κάποιος, παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. (…) Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω. Από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας.

Λυπάμαι που το λέω, λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Για να μη λέμε για «πολιτικές» και «φοβόμαστε» και τις «ψήφους» και δεν συμμαζεύεται.

Εγώ απαγορεύω σε οποιονδήποτε από αυτούς κι αν έχετε κανάν γνωστό να του το πείτε αν με ψηφίζει να μην με ξαναψηφίσει. Από τους αθίγγανους. Να μην με ψηφίσουν εμένα».

Τραγικός!

Και έρχομαι τώρα στην ουσία:

Τι έχουν κάνει ο κ. Δαβάκης και οι συνάδελφοί του βουλευτές για να εξαλείψουν τα προβλήματα και την εγκληματικότητα στις κλειστές κοινωνίες των Ρομά;

Τίποτα απολύτως.

Ο κ. Δαβάκης και οι συνάδελφοί του που έσπευσαν αμέσως να τον φάνε, το μόνο που κάνουν είναι να ζητούν την ψήφο των Ρομά σε κάθε εκλογική διαδικασία και να τους υπόσχονται επιδοτήσεις και βοηθήματα.

Ναι καλά διαβάσατε. Όλοι όσοι έσπευσαν να κατηγορήσουν τον Δαβάκη είναι αυτοί που με γλοιώδη τρόπο κάνουν κωλοτούμπες για τις ψήφους των Ρομά, τους γλείφουν με χυδαίο τρόπο και τους υπόσχονται λεφτά με τη σέσουλα από τις επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τον Δαβάκη έσπευσαν να τον χαρακτηρίσουν ρατσιστή και καλά έκαναν ενδεχομένως.

Δεν μας είπαν όμως πώς αυτοπροσδιορίζονται οι ίδιοι.

Θα σας πω εγώ:

Γελοίοι σαλτιμπάγκοι!

Αεριτζήδες μαυρογυαλούροι που σπεύδουν στους καταυλισμούς των Ρομά μόνο κατά τις προεκλογικές περιόδους για να μοιράσουν σημαιούλες του κόμματος και φρούδες ελπίδες για λεφτά και επιδόματα από κοινοτικά προγράμματα.

Και δεν φτάνουν όλα αυτά, ο κ. Δαβάκης αφού δήλωσε ότι δήλωσε, βγήκε μια μέρα μετά για να ανασκευάσει και να ζητήσει συγγνώμη.

Και ρατσιστής και φοβητσιάρης.

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση συγγνώμης του κ. Δαβάκη:

«Οι επίμαχες δηλώσεις μου έγιναν στο πλαίσιο δημόσιας συζήτησης σε χωριό της Λακωνίας σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας στην περιοχή. Τα περιστατικά αυτά έχουν ενταθεί σε συχνότητα και βαρύτητα τους τελευταίους μήνες, με χαρακτηριστικότερα τις βίαιες ληστείες μετά ξυλοδαρμού σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων, όπως η πρόσφατη ληστεία 82χρονης γυναίκας. Προκαλεί δε μεγάλη λύπη κι ανησυχία η εμπλοκή ανηλίκων σε τέτοια περιστατικά, τα οποία έχουν καταγραφεί στα ΜΜΕ.
Σε αυτά και μόνο αναφερόμουν.
Πάνω στην ένταση της στιγμής κατέφυγα σε κάποιες γενικεύσεις οι οποίες δεν εκφράζουν ούτε εμένα, ούτε φυσικά το κόμμα στο οποίο ανήκω. Για τις αναφορές αυτές θέλω να εκφράσω τη λύπη μου και να ζητήσω συγνώμη από όσους έθιξα.

Θανάσης Δαβάκης
Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.».

Τι μας λέει ο κ. Δαβάκης: Οτι όλα όσα είπε ήταν στην ένταση της στιγμής!!!

Τόσο φοβητσιάρης;

Τόσο, διότι ξέρει ότι ο Μητσοτάκης θα τον διαγράψει και θα χάσει την κομματική στέγη που θα του επιτρέψει επανεκλογή.

Και θέλησε να μας πείσει ότι του ξέφυγαν αυτά που είπε, όταν ξέρουμε ότι όλοι οι πολιτικοί γράφουν και προετοιμάζουν τις ομιλίες τους μια εβδομάδα νωρίτερα.

Δυστυχώς το πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι κατώτερο των περιστάσεων.

Είναι πραγματικά για λύπηση όλοι τους.

Ο Κώστας Τσιτούνας είναι στο Facebook και στο Instagram

Σχετικές ειδήσεις