ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκοπήσεις: Οι τάσεις της MRB έφεραν χαμόγελα!

Δημοσκοπήσεις: Οι τάσεις της MRB έφεραν χαμόγελα!

Αισιοδοξία επικρατεί στα επιτελεία αρκετών πολιτικών τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις τελευταίες εκτιμήσεις της MRB.

Παρά την γενικότερη πολιτική αναστάτωση και την σημαντική φθορά της κυβέρνησης , αρκετά στελέχη της γαλάζιας παράταξης που κινούνται προσεκτικά στην πολιτική σκακιέρα εξακολουθούν να έχουν θετική ανάδραση στην βάση του εκλογικού σώματος. Δεν είναι τυχαίο ότι στελέχη όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Ολγα Κεφαλογιάννη, η Ντόρα Μπακογιάννη βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, δίπλα σε πρόσωπα της αντιπολίτευσης που έχουν υψηλά ποσοστά δημοφιλίας όπως ο Μανώλης Γλέζος, η Ρένα Δούρου και η Λιάνα Κανέλλη.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία στις πρώτες θέσεις δημοφιλίας έρχονται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Νίκος Δένδιας, η Ρένα Δούρου, ο Νίκος Δένδιας, η Λιάνα Καννέλη ο Μανώλης Γλέζος και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Για αρκετούς από τους παραπάνω πολιτικούς η απήχηση που έχουν στον κόσμο είναι δικαιολογημένη αφού από τις θέσεις και τα υπουργεία που υπηρετούν έχουν να επιδείξουν σημαντικό έργο.

Δεν είναι τυχαίο ότι παρά την σημαντική φθορά της κυβέρνησης και την αρνητική γνώμη που υπάρχει στον λαό πρόσωπα όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Νίκος Δένδιας ξεχωρίζουν στις πρώτες θέσεις, ενώ πολύ ψηλά εμφανίζεται και η Ντόρα Μπακογιάννη παρότι δεν έχει κάποιο κυβερνητικό πόστο.

Η «ψηλή» εξακολουθεί να διατηρεί υψηλά ποσοστά δημοφιλίας όχι μόνο στο εσωτερικό της ΝΔ αλλά και σε άλλους πολιτικούς χώρους κάτι που έχει κερδίσει με τη στάση της σε ιδιαίτερα κρίσιμα ζητήματα.

Eίναι πάντως βέβαιο ότι στο προσεχές διάστημα τα συγκεκριμένα πρόσωπα της ΝΔ θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις... Υπομονή.