ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακώνονται...για τα γραφεία

Τσακώνονται...για τα γραφεία

Αν και ο θυμόσοφος λαός έχει ένα συγκεκριμένο τρόπο που χαρακτηρίζει τέτοια περιστατικά, το θέμα μάλλον δεν αγγίζει τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα, δύο σχεδόν μήνες μετά τις ευρωεκλογές, τα δύο κόμματα συνεχίζουν να διαγκωνίζονται για το ποια γραφεία θα λάβει το καθένα στην έδρα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει πως λόγω εδρών πρέπει να πάρει το μεγαλύτερο χώρο, ενώ από τη ΝΔ επιμένουν να διατηρήσουν τα γραφεία που είχαν μέχρι σήμερα και να λάβει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα τα αμέσως επόμενα μεγαλύτερα.

Όλα αυτά, τη στιγμή που έπειτα από πολλά χρόνια κανένας Έλληνας δεν κατάφερε να εκλεγεί στο Προεδρείο κάποιας Επιτροπής του Κοινοβουλίου, ενώ ακόμα και η τοποθέτηση του Δ.Παπαδημούλη ως ενός εκ των δεκατεσσάρων αντιπροέδρων, συνέβη διότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μεγαλύτερη δύναμη εντός της ευρωομάδας στην οποία ανήκε. Θα περίμενε μάλιστα κανείς την ώρα που η Ελλάδα δείχνει αποδυναμωμένη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι εκπρόσωποι της χώρας να χαράξουν κοινές γραμμές, ωστόσο μάλλον δεν έχουν συνειδητοποιήσει το βάρος των ευθυνών που κουβαλούν.

Διαβάστε επίσης

WienerZeitung για Γλέζο: Ο αντίπαλος του Χίτλερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο