ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κιλτίδης: «Θα είμαι παρών μόνο σε προσκλητήριο επανίδρυσης»

Κιλτίδης: «Θα είμαι παρών μόνο σε προσκλητήριο επανίδρυσης»

«Δεν θα συμμετάσχει στο προσκλητήριο της ΝΔ για τη «μεγάλη κεντροδεξιά», τονίζει ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός, Κώστας Κιλτίδης.

Σε συνέντευξη του σε πολιτική εφημερίδα υποστηρίζει πως η ΝΔ χρειάζεται επανίδρυση: «Έχει ξεθεμελιωθεί η ιδεολογία της ΝΔ και ως οργανισμός αποσυντίθεται. Εκπέμπει ανελεύθερη πρακτική και στιγματίζεται από τη δήμευση των περιουσιών. Εκφυλίζει το ελληνότροπο σύστημα αξιών που την γέννησε. Χρειάζεται επανίδρυση, αν όχι από τις στάχτες της, σίγουρα εν μέσω αποσυνθέσεως.

Το προσκλητήριο θα μετατραπεί σε μουσική μνημόσυνου, εάν δεν έχουν συνειδητοποιήσει την υποτέλεια της πολιτείας και την φτωχοποίηση των πολιτών. Θα είμαι παρών μόνο σε προσκλητήριο επανίδρυσης και αγώνα, για παράταξη αρχών και αξιών, με συνέχεια και προοπτική. Για ευημερία με υπερηφάνεια και όχι επιβίωση με υποτέλεια. Να διαβάσουν τις ιδεολογικές αρχές της ΝΔ και ας έρθουν να με βρουν. Είναι αργά να αλλάξω».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κιλτίδης λέει ότι «όπως το 1981 με το ΠΑΣΟΚ, έτσι τώρα και με τον ΣΥΡΙΖΑ υφίσταται ο κίνδυνος περαιτέρω αποεθνικοποίησης και ανθρωπολογικής οπισθοδρόμησης από τις συντεταγμένες του ελληνισμού» και τονίζει πως «για την κοινωνία προέχει η απελευθέρωση και η ανάκτηση της θεμελιώδους εθνικής κυριαρχίας, από τον όποιο κίνδυνο του ΣΥΡΙΖΑ»...

Μάλιστα, τοποθετείται υπέρ της διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών, σημειώνοντας: «Ας μην ανοηταίνουν περισσότερο. Και να μην υπήρχε η εκλογή του Προέδρου θα χρειαζόταν σ' αυτή την κρίσιμη ιστορική καμπή, η καταγραφή της θέλησης και της επιλογής των πολιτών.

» Δεν είναι ματαιότητα, καταντά καταστροφική αλαζονεία να κυβερνάς αυτόν τον τόπο και τους πολίτες σήμερα με 154 βουλευτές. Ας το καταλάβουν όσο είναι νωρίς, αναπτύσσονται εκδικητικές, τιμωρητικές αντιπαλότητες με απρόβλεπτη διχόνοια ανάμεσα σε αυτούς που επιβιώνουν και τους φτωχοποιημένους.

» Οι εκλογές είναι εθνική ανάγκη πριν επέλθει εσωτερικός διχασμός και πιθανή τραγωδία. Δε νομιμοποιείται να κυβερνά το 2ο και το 4ο κόμμα. Προφανώς ο Καραμανλής (σοφότερος όσο ποτέ άλλοτε), δεν τρελάθηκε για να γίνει Πρόεδρος ελαχίστης πλειοψηφίας και μειωμένου κύρους, όταν αν μη τι άλλο, διαθέτει πατριωτικό και λαϊκό φρόνημα».

Ο κ. Κιλτίδης επιτίθεται εκ νέου στη συνέντευξή του στην κυβέρνηση για το θέμα του ΕΝΦΙΑ και μιλά για τις εθνικές απειλές και ειδικά για τη Θράκη.

Για τη στήριξή του, προεκλογικά, στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, δηλώνει «διπλά δικαιωμένος»: «Το έπραξα εις ανύποπτο χρόνο, χωρίς θώκο και δεν είμαι μετά Χριστόν Προφήτης. Δυστυχώς, οι απρέπειες συνεχίζονται. Είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως στην κορυφή της ΝΔ».

Για το πολιτικό μέλλον του σημειώνει ότι «σίγουρα δεν είμαι για συνταξιοδότηση ούτε είμαι αναντικατάστατος. Βαρέθηκα και πικράθηκα να απολογούμαι για άλλους, ενώ συνειδητά υπηρετώ τις ιδέες μου από μικρό παιδί αμετακίνητος.

Γι' αυτό η όποια μου απόφαση θα ληφθεί προς την τελική ευθεία των εκλογών για την Α' Θεσσαλονίκης, έχοντας πυξίδα το περιεχόμενο των ιδεών μου και την στάση ζωής μου. Νιώθω δικαιωμένος και αυτό δεν το αλλάζω με τίποτα. Είμαι ανένταχτος κομματικά, αλλά ενεργός πολιτικά, με πατριωτική και λαϊκή αντίληψη ζωής, με εθνική συνείδηση και υπηρέτηση του χρέους προς τους προγόνους και το λαό μας».

Διαβάστε επίσης

Βόμβα Πάγκαλου: «Ψήφισα δεξιά για να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ»