ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Κύριε Στουρνάρα, ζητείται εθνική αφοσίωση…

Κύριε Στουρνάρα, ζητείται εθνική αφοσίωση…

Η πολιτική σοβαρότητα και το αίσθημα εθνικής αφοσίωσης – αν υπάρχουν το πρόσωπο του Γιάννη Στουρνάρα - επιβάλλουν άμεση παραίτηση.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΨΗΓΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ - ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ E-MAIL

Το σημερινό ( 9/05/2015) δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών είναι το ποτήρι που ξεχείλισε. Εδώ και αρκετούς μήνες είναι γνωστό ότι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αρνείται να διευκολύνει την κυβέρνηση στο έργο της και παραμένει στη θέση του επικαλούμενος νομικίστικες δικαιολογίες του τύπου: «Η διοίκηση της ΤτΕ είναι στη δικαιοδοσία της ΕΚΤ και του Ντράγκι».

Μόνο που ο κ. Στουρνάρας λησμονεί ότι ο θεσμικός ρόλος του Διοικητή της ΤτΕ είναι άλλος: Να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον της Πατρίδας του.

Αν λοιπόν ο κ. Στουρνάρας νομίζει ότι η χώρα χρειάζεται έναν ακόμη έπαρχο επί των οικονομικών κάνει μεγάλο λάθος.

Αναφορικά με τα όσα αποκαλύπτονται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, βεβαίως πρέπει να σημειώσουμε ότι ο κ. Στουρνάρας δεν είναι η πρώτη φορά που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δανειστών. Το ίδιο είχε κάνει και επί συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ όταν η Κριστίν Λαγκάρντ του είχε πει για κούρεμα χρέους και ο κ. Στουρνάρας έτρεξε ως γνήσιος υπάλληλος του Βερολίνου να «δώσει» τη Λαγκάρντ στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χωρίς να ενημερώσει τον τότε Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος που διορίστηκε επί Σαμαρά υπουργός Οικονομικών με τις εντολές του Βερολίνου επιμένει να βρίσκεται «γαντζωμένος» στην ΤτΕ και να δημιουργεί προσκόμματα στην ελληνική κυβέρνηση, ενώ παράλληλα δεν επιτελεί σωστά την εθνική του αποστολή που δεν είναι άλλη από το να πιέσει τον Ντράγκι να εκταμιεύσει την απαραίτητη ρευστότητα για την Ελλάδα.

Μετά και τη σημερινή αποκάλυψη της Εφημερίδας των Συντακτών - ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (!), έστειλε, μέσω του γραφείου Τύπου του σε γνωστό δημοσιογράφο, e-mail με τίτλο: «Ο Λογαριασμός των 100 ημερών»- ο Γιάννης Στουρνάρας οφείλει να αναλάβει το βάρος των ευθυνών που του αναλογούν.

Συγκεκριμένα, στο κατάπτυστο e-mail του συνεργάτη του κυρίου Στουρνάρα αναφέρεται:

- Η φυγή καταθέσεων που κινήθηκε σε ομόλογα του εσωτερικού ή προς τα στρώματα ανέρχεται σε 30 με 35 δισ. ευρώ
- 20 με 30 δισ. ευρώ η πτώση αξιών προς εισηγμένες και μη
- 10 δισ. ευρώ τα ρέπος
- 3 δισ. ευρώ οι παγωμένες πιστώσεις του ΕΣΠΑ. Έπρεπε να είχαμε πάρει 4 δισ. ευρώ και έχουμε πάρει μόλις 1 δισ.
- 20 δισ. ευρώ λείπουν από τα χαρτονομίσματα σε κυκλοφορία
- Δεν μπορεί να υπολογιστεί η απώλεια στα χρεόγραφα των ξένων επενδυτών. Έχουν 70 δισ. ευρώ στα χέρια τους
απαξίωση των ακινήτων
- 3 δισ. ευρώ λιγότερα στην αγορά από τη μη εξόφληση των υποχρεώσεων του δημοσίου προς τους ιδιώτες
- Στη ζημιά πρέπει να προστεθεί η στάση πληρωμών των ιδιωτών προς τις τράπεζες που αύξησαν τα «κόκκινα» δάνεια. Οι τράπεζες απέκτησαν επιπλέον πρόβλημα και ίσως χρειαστούν επιπλέον ανακεφαλαιοποίηση.

Ωστόσο, σχεδόν μετά από δέκα ώρες, ήρθε και η απάντηση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία με ανακοίνωσή της διαψεύδει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

«Ουδέποτε απεστάλη από το γραφείο του διοικητή Γιάννη Στουρνάρα ή από το τμήμα επικοινωνίας της Τράπεζας μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με το περιεχόμενο που αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Παρά τη διάψευση του Στουρνάρα, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα εναντίον του ρόλου του παραμένει ακόμα. Ο Στουρνάρας οφείλει να ανοίξει το δρόμο για την αντικατάστασή του σε αυτή την κρίσιμη ώρα. Η χώρα έχει ανάγκη από ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν στην Εθνική Ανάταξη και όχι υπηρέτες μνημονιακών επιλογών.

Σχετικές ειδήσεις