ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Πετάνε, πετάνε τα 20 εκατ. δολάρια; Όταν είσαι εφοπλιστής... πετάνε

Πετάνε, πετάνε τα 20 εκατ. δολάρια; Όταν είσαι εφοπλιστής... πετάνε

Οι δικαστικές περιπέτειες του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα με την πρώην σύζυγό του, απασχολούν τους τελευταίους μήνες τις κοσμικές στήλες των περιοδικών, αλλά και το δικαστικό ρεπορτάζ. Κατά περίεργο τρόπο, δεν απασχολούν το οικονομικό ρεπορτάζ και τις διωκτικές αρχές. Διότι, προφανώς, σε κανέναν δεν φαίνεται περίεργο ότι ο κ. Κούστας και η σύζυγός του διαπληκτίζονται για το αστρονομικό ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω μιας offshore, λες και πρόκειται για... χαρτοπετσέτες! - Υπάρχει ή όχι ισονομία σε αυτή τη χώρα; Ή μήπως θα εξακολουθούν οι πολίτες να χωρίζονται σε εφοπλιστές και μη εφοπλιστές;

ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ OFFSHORE ΣΕ OFFSHORE ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ... ΡΟΥΘΟΥΝΙ - ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΚΟΥΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΩΝ 20 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Τα προσωπικά ζητήματα του καθενός είναι σεβαστά.

ΟΚ, ο κ. Κούστας αποφάσισε να χωρίσει με την κυρία Σοφία Γιαννικοπούλου και να προχωρήσει τη ζωή του με την κατά πολλά χρόνια νεότερή του Δήμητρα Μέρμηγκα.

Δικαίωμά του.

Όμως όπως γράφτηκε στις εφημερίδες ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για κακουργηματική απάτη. Η δίωξη ασκήθηκε μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του, το Μάιο του 2017, η εν διαστάσει σύζυγός του. Η Σοφία Γιαννικοπούλου κατηγορεί τον Γιάννη Κούστα ότι την εξαπάτησε, παίρνοντας της πίσω με δόλια μέσα, όπως λέει, το δώρο των 20 εκατομμυρίων δολαρίων που της είχε κάνει όταν ο γάμος τους ήταν στα «μέλια».

Καλείται τώρα η δικαιοσύνη να αποσαφηνίσει ποιος από τους δύο λέει την αλήθεια για το «χρυσό» έμβασμα των 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η πρώην ηθοποιός και μητέρα των δύο κοριτσιών του Γιάννη Κούστα, ισχυρίζεται στη μήνυσή της ότι στα τέλη του 2007, ο πρόεδρος της Danaos Corporation θέλοντας να γιορτάσει την εισαγωγή της μετοχής της εταιρίας του στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, της έκανε ένα δώρο: 20 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά.

«Μου είπε ότι τα χρήματα αυτά ήταν λόγω ηθικής υποχρέωσης για ό,τι έκανα για εκείνον αλλά κι ένα «αποκούμπι» για εμένα και τα παιδιά μας αν κάτι έκτακτο συνέβαινε», περιγράφει στη μήνυσή της.

Διαβάστε επίσης:

Μυστήριο με τα 121 κιλά κοκαΐνης σε πλοίο του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα: Πώς αφέθηκε «ελεύθερο»;

Τι απαντάει η εταιρεία του εφοπλιστή Κούστα για το πλοίο με τα ναρκωτικά

Πάμε τώρα στην ταμπακιέρα:

Σύμφωνα με την κυρία Κούστα, το ποσό κατατέθηκε σε off shore εταιρεία που ιδρύθηκε για το συγκεκριμένο σκοπό και μοναδική δικαιούχος ήταν η Σοφία Γιαννικοπούλου.

Πέντε χρόνια μετά, η πρώην ηθοποιός υποστηρίζει ότι ο τότε σύζυγος της επικαλέστηκε τη συνεργασία Ελλάδας - Ελβετίας σε θέματα ανταλλαγής πληροφοριών για φορολογικούς ελέγχους. «Αυτό θα είναι καταστροφή», υποστηρίζει εκείνη ότι της είπε ο εφοπλιστής: «Τα 20 εκατομμύρια έχουν φορολογικό πρόβλημα. Πρέπει να φύγουν από το όνομα σου».

Η Γιαννικοπούλου υποστηρίζει στη μήνυσή της ότι ο Κούστας της ζήτησε να μεταφερθούν σε λογαριασμό της Danaos κι εκείνη υπέγραψε τα έγγραφα που της δόθηκαν.

Ένα μήνα μετά τη μεταφορά των 20 εκατομμυρίων στη ναυτιλιακή εταιρία, ο κ.Κούστας έφυγε από τη συζυγική εστία.

Δηλαδή, κατόπιν εορτής η Σ.Γιαννικοπούλου υποστηρίζει πως κατάλαβε ότι τα έγγραφα που υπέγραψε για το άνοιγμα του καινούργιου λογαριασμού ήταν ένα πληρεξούσιο. Το οποίο στη συνέχεια, ανακλήθηκε εν αγνοία της από τους συνεργάτες του κ. Κούστα, τους οποίους επίσης έχει μηνύσει και τώρα κατηγορούνται για συνέργεια στην απάτη.

Από την άλλη πλευρά, τη δική του εκδοχή για τα 20 εκατομμύρια δολάρια δίνει ο Γιάννης Κούστας στο δικόγραφο της αγωγής διαζυγίου που έχει καταθέσει.

Η εν διαστάσει σύζυγος του ισχυρίζεται ότι έμαθε για την τύχη των χρημάτων από αυτό το δικόγραφο. Μέχρι τότε –υποστηρίζει- πίστευε ότι τα χρήματα παρέμεναν στην κατοχή της.

«Τα 20 εκατομμύρια είχαν κατατεθεί για τα παιδιά μας», υποστηρίζει ο εφοπλιστής «αλλά η τότε σύζυγός μου θεωρούσε ότι τα χρήματα ήταν δικά της».

Όταν, λέει, κατάλαβε ότι ο γάμος τους έφτανε στο τέλος, προσπάθησε να βρει έναν τρόπο να αφαιρέσει την πληρεξουσιότητα του λογαριασμού από την Σ.Γιαννικοπούλου.

Όλα καλά κι όλα ωραία, οι άνθρωποι θα δώσουν τις δικαστικές τους μάχες για να αποδείξουν σε ποιον ανήκουν τα 20 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτό όμως που κανείς δεν έχει θίξει μέχρι τώρα είναι το ακόλουθο:

  • Η προέλευση των χρημάτων αυτών έχει διευκρινιστεί;
  • Ξέρουν δηλαδή οι δικαστικές και οι οικονομικές αρχές αν έχουν δηλωθεί νόμιμα κι αν έχουν φορολογηθεί τα χρήματα αυτά στην Ελλάδα;

Όλα τα άλλα δεν απασχολούν κανέναν!!!

Διότι αν είναι να κυκλοφορούν και να πετάνε στον αέρα, πέρα δώθε, 20 εκατομμύρια δολάρια χωρίς να γνωρίζει κανένας την προέλευσή τους, τότε υπάρχει σοβαρό ζήτημα...

Και αλήθεια τι απέγινε αυτή η συνεργασία των διωκτικών αρχών Ελβετίας - Ελλάδας την οποία επικαλείται και ο κ. Κούστας;

Ας απαντήσει κάποιος στον ελληνικό λαό που καλείται να βγάζει συνεχώς τα κάστανα από τη φωτιά.

Σχετικές ειδήσεις