ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κριστιάνο Ρονάλντο: Κύμα συμπαράστασης μετά την τραγωδία - «Η οικογένεια πιο σημαντική απ’ όλα»

Κριστιάνο Ρονάλντο Cristiano Ronaldo
AP Images

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο Πορτογάλος «σταρ» θρηνεί τον χαμό ενός εκ των δίδυμων που κυοφορούσε η σύντροφος του, Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ κι όλος ο ποδοσφαιρικός «πλανήτης» στέκεται στο πλευρό του.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αγωνίζεται απόψε το βράδυ (22:00) με τη Λίβερπουλ στο Άνφιλντ, χωρίς φυσικά τον «CR7» στη σύνθεση της.

Το ποδόσφαιρο, άλλωστε, περνάει σε δεύτερη μοίρα, με την οικογένεια να είναι πιο σημαντική απ’ όλα. Ο Ρονάλντο βρίσκεται στο πλευρό της συζύγου του, θρηνώντας τον θάνατο του παιδιού τους.

«Ο πόνος σου είναι και δικός μας πόνος. Στέλνουμε την αγάπη μας και τη δύναμή μας σε σένα και στην οικογένειά σου» ανέφερε σε μήνυμα της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία γνωστοποίησε την απουσία του από το ντέρμπι με τους «κόκκινους», υπογραμμίζοντας ότι: «Η οικογένεια είναι πιο σημαντική από όλα. Ο Ρονάλντο υποστηρίζει τους αγαπημένους του σε αυτή την εξαιρετική δύσκολη στιγμή. Ως εκ τούτου, επιβεβαιώνουμε ότι δεν θα παίξει σε αυτό το παιχνίδι ενάντια στη Λίβερπουλ στο Άνφιλντ και υπογραμμίζουμε το αίτημα της οικογένειας για την ιδιωτικότητα».

Η όμορφη κίνηση των οπαδών της Λίβερπουλ

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, οι οπαδοί της Λίβερπουλ ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε μια πολύ όμορφη κίνηση, δείχνοντας τη συμπαράσταση τους στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Συγκεκριμένα, θα κάνουν ενός λεπτού χειροκρότημα στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης.

Το ντέρμπι του αγγλικού πρωταθλήματος, ΛίβερπουλΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι προγραμματισμένο για τις 22:00 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από το CosmoteSport1HD.

Αμέτρητα τα μηνύματα συμπαράστασης

Από τη στιγμή της δημοσιοποίησης της τραγικής είδησης, τα μηνύματα συμπαράστασης είναι αμέτρητα. Ο πρώτος σύλλογος του Ρονάλντο, η Σπόρτινγκ ανέφερε: «Πολλή δύναμη, Κριστιάνο. Η οικογένεια της Σπόρτινγκ είναι μαζί σου», ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης, τόνισε σε μήνυμα της: «H Ρεάλ Μαδρίτης, ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για το θάνατο ενός από τα παιδιά που περίμενε να υποδεχτεί στον κόσμο ο αγαπημένος μας Κριστιάνο Ρονάλντο και η σύντροφός του, Τζορτζίνα Ροντρίγκες. Η Ρεάλ νιώθει και εκείνη τον πόνο όλης της οικογένειας και θέλει να τους στείλει όλη την αγάπη και τη στοργή της».

Τη συμπαράσταση τους προς την οικογένεια του Ρονάλντο έχουν εκφράσει, επίσης, συμπαίκτες, πρώην συνεργάτες και αντίπαλοί του. Ο συμπαίκτης του στη Γιουνάιτεντ, Μάρκους Ράσφορντ, έγραψε «οι σκέψεις μου είναι μαζί σου και στην Τζορτζίνα αδερφέ. Λυπάμαι». «Πολύ δυσάρεστα νέα. Τα συλλυπητήριά μου σε σένα και την οικογένειά σου» έγραψε από την πλευρά του ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Γκάρι Λίνεκερ.

Πέρα από τον ποδοσφαιρικό «πλανήτη», άνθρωποι κι άλλων αθλημάτων έσπευσαν να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους, όπως ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP, Φάμπιο Κουαρταράρο κι ο Ρώσος MMAer, Αρτέμ Λόμποφ. Ο δις Ολυμπιονίκης στον στίβο, ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ Γιόχαν Μπλέικ έγραψε με τη σειρά του ένα σύντομο μήνυμα για τον διάσημο ποδοσφαιριστή: «Λυπάμαι φίλε μου».

ronaldo-minimata.jpg
Από τη στιγμή της δημοσιοποίησης της τραγικής είδησης, τα μηνύματα συμπαράστασης είναι αμέτρητα

Συγκίνησε η αδερφή του Κριστιάνο

Ένα από τα μηνύματα, πάντως, που ξεχώρισαν και συγκίνησαν ήταν αυτό της αδερφής του Κριστιάνο Ρονάλντο, Κάτια Αβέιρο, η οποία σε ανάρτησή της στο Instagram θυμήθηκε και τον πατέρα τους, Ντένις, ο οποίος πέθανε το 2005 μετά από μάχη με τον αλκοολισμό.

«Ο μικρός μας άγγελος είναι στην αγκαλιά του πατέρα μας. Και το μικρό μας κορίτσι είναι γερό και δυνατό και θα σας δείξει καθημερινά ότι το μόνο που μετράει είναι η αγάπη. Σε αγαπώ και η καρδιά μου είναι μαζί σας. Ας είναι μαζί σας ο Θεός για να σας στηρίζει σε κάθε βήμα από εδώ και πέρα» έγραψε, μεταξύ άλλων, η αδερφή του.

Στο πλευρό της Τζορτζίνα η αδερφή της, Ιβάνα

Επίσης, στο πλευρό του ζευγαριού είναι συγγενείς, γνωστοί και φίλοι που προσπαθούν να απαλύνουν τον ανείπωτο πόνο της απώλειας του αγοριού που θα ήταν το έκτο παιδί της οικογένειας.

Ειδικά για τη Τζορτζίνα, σύμφωνα με την Sun, την επιχείρηση στήριξής της έχει αναλάβει η μεγαλύτερη σε ηλικία αδερφή της, Ιβάνα, η οποία είναι στο πλευρό του διάσημου ζευγαριού.

Κατά το δημοσίευμα η Ιβάνα και ο σύντροφός της, Κάρλος Γκαρσία, ήταν παρόντες στον τοκετό ο οποίος πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία αν και στις αρχές του χρόνου είχε διαρρεύσει από ισπανικές πηγές ότι η Τζορτζίνα θα γεννούσε σε ιδιωτικό μαιευτήριο στη Μαδρίτη.

Διαβάστε επίσης:

Κριστιάνο Ρονάλντο: Δεν παίζει στο Άνφιλντ – Η όμορφη κίνηση των φίλων της Λίβερπουλ

Κριστιάνο Ρονάλντο: Δύσκολες ώρες και για τη Τζορτζίνα – Τη στηρίζει η αδερφή της

Πέντε διάσημοι που έζησαν το δράμα του Ρονάλντο - Πώς έχασαν τα παιδιά τους

Κριστιάνο Ρονάλντο: Συγκίνηση για την απώλεια του νεογέννητου γιου του – Το μήνυμα της αδερφής του

Θρήνος για τον Κριστιάνο Ρονάλντο: Νεκρό το παιδί του ποδοσφαιριστή