ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Τρελά» λεφτά οι διαιτητές – Το απίστευτο ποσό που εισέπραξε ο Λαόθ

«Τρελά» λεφτά οι διαιτητές – Το απίστευτο ποσό που εισέπραξε ο Λαόθ

Πλουσιοπάροχες αμοιβές για τους διαιτητές των κορυφαίων πρωταθλημάτων, από 250.000 ετησίως κατά μέσο όρο παίρνουν οι Ισπανοί.

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα έκανε η εφημερίδα “Marca”. Το Ισπανικό έντυπο έδωσε πληροφορίες σχετικά με τις αμοιβές των διαιτητών στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Με ποσά που ξαφνιάζουν και ουσιαστικά τους κατατάσσουν στους τυχερούς επαγγελματίες της κοινωνίας. Με μισθούς που τους κάνουν να ζουν από άνετα έως πλουσιοπάροχα.

Το αφιέρωμα αφορά τους διαιτητές απ’ τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία και Πορτογαλία. Όπως προκύπτει απ’ τα στοιχεία, οι πιο ακριβοπληρωμένοι είναι οι Ισπανοί διαιτητές.

Στη χώρα της Ιβηρικής οι μισθοί είναι υψηλότατοι, καθώς εδώ και 2,5 χρόνια η διαιτησία είναι επαγγελματική. Οπότε τα χρήματα είναι σαφώς περισσότερα κι απ’ την Premier League, που θεωρείται δικαίως το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης.

Οπότε τα ποσά που δίνονται στην Ισπανία, δεν είναι αποκλειστικά για να διαιτητεύσει κάποιος την αναμέτρηση. Αφορούν την προετοιμασία των αγώνων, την προπόνηση, μέχρι και το σκάουτινγκ για ομάδες και ποδοσφαιριστές. Έτσι τα χρήματα που παίρνει κάθε Ισπανός διαιτητής, είναι κατά μέσο όρο 250.000 ευρώ ετησίως. Περίπου 12.500 τον μήνα. Για να διευθύνουν 20 αγώνες το χρόνο και να είναι στο VAR 10 φορές.

Στην Ιταλία τώρα, ετησίως οι απολαβές είναι κατά μέσο όρο 140.000 ευρώ, στην Bundesliga 125.000, στη Ligue 1 (Γαλλία) 120.000 και στην Premier League 110.000.

Αναφορικά με τα πρόσωπα, ο γνώριμός μας, Λαόθ, ήταν αυτός που πήρε τα περισσότερα λεφτά φτάνοντας τις 335.000 το χρόνο! Χρήματα που προέρχονται πέραν του Ισπανικού πρωταθλήματος, κυρίως απ’ το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ. Είναι ο ρέφερι που είχε διευθύνει τον τελικό κυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ.