ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

UEFA Super Cup, Μάντσεστερ Σίτι – Σεβίλλη: Ξεκίνησε η γιορτή στον Πειραιά, με τους Legends 2004

UEFA Super Cup
Intime News

UEFA Super Cup: Η μεγάλη γιορτή ξεκίνησε στον Πειραιά, πριν από τη σέντρα του μεγάλου αγώνα, Μάντσεστερ Σίτι – Σεβίλλη.

Η στέψη του Υπερπρωταθλητή Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, με την κάτοχο του Champions League και τη νικήτρια του Europa League να διεκδικούν το UEFA Super Cup.

Ο τελικός θα διεξαχθεί το βράδυ της Τετάρτης (16/8) στο «Γ. Καραϊσκάκης», ωστόσο η γιορτή ξεκίνησε από σήμερα (15/8) στον Πειραιά. Πλήθος κόσμου δίνει το «παρών» στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Fan Festival, το οποίο έχει στηθεί στην πλατεία Κοραή.

Μικροί και μεγάλη φίλοι μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν στα παιχνίδια και στις ποδοσφαιρικές δραστηριότητες. Επίσης, σε περίοπτη θέση έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, υπάρχει το τρόπαιο του UEFA Super Cup, μαζί με εκείνα του Champions League και του Europa League. Ο κόσμος έχει την ευκαιρία τα δει από κοντά και να τα φωτογραφίσει.

Το «παρών» δίνουν κι οι Legends 2004, ήτοι τα μέλη της Εθνικής που κατέκτησαν το Euro 2004, οι οποίοι έπαιξαν με την ομάδα των Special Olympics Hellas, σε ειδικά διαμορφωμένο γήπεδο. Στις 10 το πρωί της Τετάρτης θα παίξουν με την ομάδα της Action Aid, σε αγώνα που θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της UEFA Foundation. Η γιορτή θα συνεχιστεί έως το βράδυ της Τετάρτης (16/8), όπου ο κόσμος θα μπορεί να παρακολουθήσει τον μεγάλο αγώνα από γιγανοοθόνη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο οποίος παραβρέθηκε με την οικογένειά του στην έναρξη των εκδηλώσεων, δήλωσε: «Αισθανόμαστε χαρά και τιμή με την απόφαση της UEFA να επιλέξει τον Πειραιά και το Στάδιο Καραϊσκάκη για τον τελικό του Super Cup. Ο Πειραιάς, όπως και η Αθήνα, γιατί είναι συνδιοργάνωση των δύο δήμων, λαμβάνουν τεράστια προβολή. Ξεκίνησαν σήμερα (σ.σ. 15.08.2023) οι εκδηλώσεις στην πόλη μας. Έχει στηθεί έξω από το δημαρχείο και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μία ολόκληρη εγκατάσταση για το Fαn Festival. Συμμετέχουν και οι Legends 2004, οι πρωταθλητές Ευρώπης που του 2004. Φέραμε και τους μικρότερους, που δεν τους είχαν γνωρίσει τότε, όπως και ο γιος μου, για να τους δουν από κοντά. Παίξαμε φυσικά πολύ ποδόσφαιρο στα παιχνίδια που έχουν τοποθετηθεί στον χώρο. Είμαστε έτοιμοι ως πόλη να υποδεχθούμε, τους πέντε χιλιάδες ίσως και παραπάνω, φιλάθλους της Μάντσεστερ Σίτι. Πιστεύω ότι θα χαρούν τον Πειραιά, θα χαρούν τη χώρα μας. Έχουμε την εμπειρία από διεθνείς διοργανώσεις και το Γήπεδο Καραϊσκάκη και ο Ολυμπιακός που υποστηρίζει αυτή τη διοργάνωση. Η χώρα ξέρει να διοργανώνει με επιτυχία μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, το έχει αποδείξει κατά το παρελθόν και πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά».

Η ώρα και το κανάλι

Ο τελικός του Super Cup, ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Σεβίλλη, είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Τετάρτης (16/8). Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει στις 22:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά τόσο από το CosmoteSport1HD, όσο κι από το Mega.

Σχετικές ειδήσεις