ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Το ντέρμπι της Super League σε αριθμούς – Το σερί των φιλοξενούμενων

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ Super League
Intime News

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Δείτε σε αριθμούς την εικόνα των μονομαχιών ανάμεσα στο «τριφύλλι» και τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Στη Λεωφόρο διεξάγεται η σπουδαιότερη αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής στη Super League.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, με τις δύο ομάδες να θέλουν το «τρίποντο» για να παραμείνουν σε απόσταση αναπνοής από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Στα τελευταία τέσσερα ματς για το πρωτάθλημα, η ομάδα που ήταν φιλοξενούμενη δεν ηττήθηκε (0-2-2).

Τα τελευταία χρόνια οι ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες τόσο για τη Super League, όσο και για το Κύπελλο Ελλάδος χωρίς να υπάρχει μια αλληλουχία αποτελεσμάτων. Στα 20 τελευταία τους παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις η έδρα έχει επιβεβαιωθεί μόλις τις δέκα, με τις νίκες να είναι μοιρασμένες σε πέντε για τον Παναθηναϊκό και πέντε για τον ΠΑΟΚ.

Από τα συνολικά 75 ματς της ιστορίας τους με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, μόλις τα οκτώ δεν είχαν τέρμα κι ολοκληρώθηκαν με 0-0, ενώ οι πιο παραγωγικές ημέρες τους είναι με 7 γκολ, στο 5-2 της σεζόν 2000-01 και το 4-3 του 2014-15. Η ευρύτερη νίκη του ΠΑΟΚ σε εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι το 3-0 του 2022-23.

Ο Κριστόφ Βαζέχα με 9 γκολ είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει τις περισσότερες φορές σε αναμετρήσεις Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ και ακολουθεί ο Δημήτρης Σαραβάκος με 8. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης βρίσκεται στην 3η θέση με πέντε γκολ, όπου τα τρία είναι με τα χρώματα του Παναθηναϊκού και τα άλλα δύο ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ.

Αυτή είναι η 76η συνάντηση των δύο ομάδων από το 1959-60, όταν και καθιερώθηκε το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής/Super League. Η πρώτη αναμέτρηση της ιστορίας τους έγινε στις 7 Φεβρουαρίου 1960 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Βαγγέλη Πανάκη.

75 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

47 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

18 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

10 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

ΓΚΟΛ: 130-54

Η ώρα και το κανάλι Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

Το ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί στη Λεωφόρο, την ερχόμενη Κυριακή (1/10). Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί από το CosmoteSport1HD, ενώ μπορείτε να ενημερώνεστε για την εξέλιξη του και να βλέπετε τα γκολ λίγο μετά την επίτευξη τους, μέσα από το LIVE του Newsbomb.gr.

Σχετικές ειδήσεις