ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κροατία: Ποιος ήταν ο Μίσλαβ Βούτσετιτς, εκ των αρχηγών των ΒΒΒ που πέθανε

Κροατία: Ποιος ήταν ο Μίσλαβ Βούτσετιτς, εκ των αρχηγών των ΒΒΒ που πέθανε

Κροατία: Νεκρός βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας (23/10) ο Μίσλαβ Βούτσετιτς, εκ των αρχηγών των BBB, των χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ που ευθύνονται για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Την τελευταία του πνοή στον ύπνο του άφησε ο Μίσλαβ Βούτσετιτς. Ο 41χρονος αποτέλεσε εμβληματικό πρόσωπο στο κίνημα των οργανωμένων οπαδών της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, των Bad Blue Boys, οι οποίοι ευθύνονται για τα αιματηρά επεισόδια το βράδυ της 7ης Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, πριν την πρώτη «μάχη» της ΑΕΚ με την κροατική ομάδα στον γ’ προκριματικό του Champions League.

Ο «Κούρε», όπως ήταν το προσωνύμιό του, ήταν εκ των αρχηγών των ultras και είχε πάθος με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και την Κροατία. Ήταν ερασιτέχνης αθλητής πολεμικών τεχνών και τα τελευταία χρόνια ήταν προπονητής kick boxing, διατηρώντας τον σύλλογο «Πιτ Μπουλ» στο Ζάγκρεμπ. Μάλιστα, από τα… χέρια του πέρασαν πολλοί αθλητές της χώρας, όπως ο διασημότερος αθλητής MMA, Ίγκορ Πρόκραγιατς.

Σύμφωνα με τα Μέσα της Κροατίας, ο Μίσλαβ Βούτσετιτς ήταν ο άνθρωπος που είχε βγάλει εμψυχωτικό λόγο προς τους ποδοσφαιριστές της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, λίγο πριν το ταξίδι τους στην Αθήνα, για την ρεβάνς με την ΑΕΚ, στα μέσα του Αυγούστου, για τα προκριματικά του Champions League.

Η απώλειά του προκάλεσε θλίψη στις τάξεις του κροατικού συλλόγου, τόσο σε διοικητικό επίπεδο, όσο και σε αγωνιστικό, ενώ ένας εκ των στενών του φίλος, ο Γκόραν Μπάμπιτς-Χάμπι, προπονητής πολεμικών τεχνών, τον αποχαιρέτισε μ’ ένα ιδιαίτερο μήνυμα.

«Αγαπητέ μου φίλε, είμαι ειλικρινά λυπημένος και λυπημένος. Αυτή η ζωή είναι απλά άδικη πάρα πολύ συχνά. Αναπαύσου εν ειρήνη και τα λέμε σε ένα καλύτερο μέρος αγαπητέ Kure. Ειλικρινά συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και όλους τους BBB που έζησαν μαζί του για τη Ντιναμό και Κροατία. Ω Θεέ της φρίκης...», είχε γράψει χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις