ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλαφούζος: «Ντροπή» - Η αντίδραση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο ενδεχόμενο «λουκέτο»

Αλαφούζος: «Ντροπή» - Η αντίδραση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο ενδεχόμενο «λουκέτο»

Την αντίδραση του Γιάννη Αλαφούζου προκάλεσε το σενάριο γενικού λουκέτου στις εξέδρες των γηπέδων ως μέτρο της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας.

Τα μέτρα για την πάταξη της οπαδικής βίας που αποφασίστηκαν στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ανακοινωθούν αύριο, Δευτέρα, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στου Ρέντη, η κυβέρνηση θέλει να σταματήσει τη βία στα γήπεδα, ωστόσο κάποια από τα σενάρια που έχουν βγει στη δημοσιότητα δημιουργούν αντιδράσεις.

Ο Γιάννης Αλαφούζος με ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) πήρε θέση για το ενδεχόμενο να διεξαχθεί η κρίσιμη ευρωπαϊκή αναμέτρηση της ερχόμενης Πέμπτης (14/12), Παναθηναϊκός - Μακάμπι Χάιφα χωρίς κόσμο στη Λεωφόρο.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ανέβασε φωτογραφία τη σχετική ενημέρωση της UEFA για το ενδεχόμενο να διεξαχθούν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια χωρίς θεατές και σχολίασε μονολεκτικά: «Ντροπή...».

Συγκεκριμένα, στην ενημέρωση αναφέρονται τα εξής: «Καθώς οι ομάδες σας παίζουν στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα, θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα πιθανό ζήτημα. Ίσως έχετε δει στις ειδήσεις, ότι έγιναν σοβαρά επεισόδια με χούλιγκαν σε αγώνα βόλεϊ και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά

Ως αποτέλεσμα, αντιλαμβανόμαστε ότι η ελληνική κυβέρνηση σκέφτεται να διατάξει όλα τα παιχνίδια στην Ελλάδα να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών. Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν θα εφαρμόσουν αυτό το μέτρο και στα διεθνή παιχνίδια. Θα έχουμε καθαρή εικόνα για το θέμα αύριο και θα σας ενημερώσουμε σχετικά».