ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέτρα για την οπαδική βία: Ποια προκρίνονται - Τα τρία βασικά σενάρια

Μέτρα για την οπαδική βία: Ποια προκρίνονται - Τα τρία βασικά σενάρια

Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στου Ρέντη, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σταματήσει τη βία στα γήπεδα και έτσι θα ανακοινωθούν μέτρα.

Τα μέτρα για την πάταξη της οπαδικής βίας που αποφασίστηκαν στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ανακοινωθούν αύριο, Δευτέρα, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στου Ρέντη, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σταματήσει τη βία στα γήπεδα και γι' αυτό θα ανακοινωθούν μέτρα.

Τα βασικά σενάρια που έπεσαν στο τραπέζι είναι να μπει «λουκέτο» για τους οργανωμένους οπαδούς στα γήπεδα, να γίνονται αγώνες χωρίς φιλάθλους και να διακοπούν τα πρωταθλήματα.

Συζητήθηκε και το αίτημα της ΠΟΑΣΥ να αποσυρθεί η ΕΛ.ΑΣ από τα γήπεδα κάτι που θα σήμαινε όμως ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου σχετικά με την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις θύρες των οργανωμένων οπαδών. Σε αυτή την περίπτωση, η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων θα αφορά μόνο τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, με βάση τον αθλητικό νόμο για τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια.

Την ίδια ώρα, σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στην εντατική ο 31χρονος αστυνομικός που δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση των χούλιγκαν έξω από το κλειστό γήπεδο στου Ρέντη.

Οι Αρχές έχουν μεταφέρει στα εγκληματολογικά εργαστήρια αντικείμενα που βρήκαν γύρω από το γήπεδο, όπως φωτοβολίδες, μαχαίρια, και ρούχα, καθώς και υλικό από κάμερες.