ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οπαδική βία: Τα τρία μέτρα στο τραπέζι της κυβέρνησης - Ο ρόλος της ΕΥΠ

Οπαδική βία: Τα τρία μέτρα στο τραπέζι της κυβέρνησης - Ο ρόλος της ΕΥΠ

Τι μέτρα «έπεσαν» στο κυβερνητικό τραπέζι για την πάταξη της οπαδικής βίας - Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις από τον Παύλο Μαρινάκη

Ένα πακέτο μέτρων για ουσιαστική αντιμετώπιση της οπαδικής βίας θα ανακοινώσει τη Δευτέρα (11/12) η κυβέρνηση, έπειτα κι από την ολοκλήρωση της έκακτης σύσκεψης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα οι ανακοινώσεις σχετικά με τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθούν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα και με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, όλα τα σενάρια βρίσκονται επί τάπητος ενώ κυβερνητικά στελέχη κάνουν λόγο για «σκληρές» αποφάσεις προκειμένου να δοθεί μια οριστική λύση στην ανοιχτή πλήγη της βίας μέσα και έξω από τα γήπεδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται ακόμα και το σενάριο προσωρινής διακοπής όλων των πρωταθλημάτων αλλά και να μπει «λουκέτο» στους συνδέσμους φιλάθλων. Στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι και αποκλεισμός των φιλάθλων από τους αγώνες.

Σημειώνεται ότι η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση των υπουργών Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου.

Μάλιστα στη σύσκεψη συμμετείχε και ο διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Μαρινάκης: Ο Μητσοτάκης θα λάβει αποφάσεις που κάποιοι φοβούνταν

Για τα μέτρα που εξετάζονται από την κυβέρνηση μίλησε στον ΣΚΑΪ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης: «Αντιλαμβανόμαστε την οργή και δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Ο Πρωθυπουργός είχε πει τον Αύγουστο ότι όλα αυτά είναι δυναμικά, εφόσον παρατηρηθεί έξαρση. Θέλουμε να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που εργάζονται, τους ανθρώπους που είναι γύρω από τον αθλητισμό, τους φιλάθλους που θέλουν να πάνε με τις οικογένειές τους να δουν τον αγώνα».

Μάλιστα τόνισε ότι η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν μάσάσει τα λόγια του» και «εφαρμόζει αποφάσεις που κάποιοι φοβόντουσαν να εφαρμόσουν για δεκαετίες».

Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν για τον τραυματία αστυνομικό

Νεότερες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με την πορεία της υγείας του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια άγριων επεισοδίων στου Ρέντη.

Σύμφωνα με νέο ιατρικό ανακοινωθέν από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας όπου και νοσηλεύεται ο τραυματίας αστυνομικός, ο 31χρονος παραμένει υπό καταστολή στη ΜΕΘ και η κατάστασή του εξακολουθεί να είναι κρίσιμη.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος».

Σχετικές ειδήσεις