ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: «Αποκλεισμός από το πρωτάθλημα» - Η ποινή αν παραβιαστεί το κεκλεισμένων

Super League
Intime News

Super League: Η διεξαγωγή των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών πήρε επίσημη μορφή της Τετάρτη (13/12), ενώ έγινε γνωστή κι η τιμωρία σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα νέα μέτρα.

Να θυμίσουμε ότι η δέσμη μέτρων που θεσμοθετεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα (11/12).

Την Τετάρτη (13/12) οι αποφάσεις πήραν επίσημη μορφή, καθώς δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ κι η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Σε αυτή δίνονται λεπτομέρειες για το πόσα άτομα μπορούν να έχουν στο γήπεδο οι ομάδες, ενώ προβλέπεται κι η ποινή που θα επιβληθεί σε ομάδα που δεν θα τηρήσει το «κεκλεισμένων των θυρών».

Χαρακτηριστικά η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αναφέρει ότι: «Κατά την εφαρμογή της παρούσας επιτρέπεται η είσοδος στις εξέδρες του γηπέδου έως δέκα (10) εκπροσώπων κάθε ομάδας, υπό την προϋπόθεση ότι οι ανωτέρω εκπρόσωποι είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ή κατέχουν διευθυντική θέση στην ομάδα. Στον ανωτέρω αριθμό δεν συμπεριλαμβάνονται οι αξιωματούχοι που δηλώνονται στο Φύλλο Αγώνα»,

Όσο για την τιμωρία που προβλέπεται: «Σε περίπτωση διάθεσης εισιτηρίων ή παρουσίας θεατών κατά παράβαση των απαγορεύσεων των παρ. 1, 2 και 3, επιβάλλεται στις Π.Α.Ε., με απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού, ο αποκλεισμός από το επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών (Super League 1) για την περίοδο 2023-2024».

Κάπου εδώ, όμως, προκύπτει ένα ερώτημα για το πώς μπορεί να υπάρξει αποβολή, από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβάλει αγωνιστικές ποινές. Να θυμίσουμε ότι υπάρχει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, κάτι που σημαίνει ότι ποινές επιβάλλουν μόνο τα πειθαρχικά όργανα του αθλήματος.

Σχετικές ειδήσεις