ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τελικός Kυπέλλου Ελλάδας: Τέλος ο αγώνας – Τροπαιούχος ο ΠΑΟΚ

Τελικός Kυπέλλου Ελλάδας: Τέλος ο αγώνας – Τροπαιούχος ο ΠΑΟΚ

Για 5η φορά στην ιστορία του ο ΠΑΟΚ στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας, καθώς στον τελικό που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό στάδιο και σημαδεύθηκε από σοβαρά επεισόδια πριν την έναρξη, νίκησε 2-1 την ΑΕΚ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε στο 24' με τον Μπίσεβαρ, η Ένωση ισοφάρισε στο 26' με τον Χριστοδουλόπουλο και ο Ενρίκε στο 81' έδωσε τη νίκη και το τρόπαιο. Είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ νικά την ΑΕΚ σε έναν τελικό.

Μετά τα επεισόδια και την τεταμένη ατμόσφαιρα , ο διαιτητής Κομίνης σφύριξε επιτέλους την έναρξη του αγώνα στις 21:00, μισή ώρα δηλαδή μετά την προγραμματισμένη σέντρα.

Σε έναν τελικό που θα μείνει στην ιστορία για τα επεισόδια πριν τον αγώνα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ και κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο μετά το 2003 – Οφσάιντ το γκολ του Ενρίκε που έκρινε την αναμέτρηση.

Πιο δυνατά στο μεγάλο τελικό έδειξε να μπαίνει η Ένωση χάρη στα κέφια που είχε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός μάλιστα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μόλις στο 6’ ωστόσο το τέρμα του σωστά δεν μέτρησε καθώς ήταν έστω και οριακά σε θέση οφσάιντ.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ έδειξε να πατάει καλύτερα στο χορτάρι του Πανθεσσαλικού Σταδίου και στο 24’ η υπεροχή του καρποφόρησε. Ο Τζάλμπα Κάμπος έκανε υπέροχη προσπάθεια από τα δεξιά, «χόρεψε» τον Τσιγκρίνσκι μέσα στην περιοχή και έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπίσεσβαρ ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε από το σημείο του πέναλτι να ανοίξει το σκορ.

Σύντομα ωστόσο τα πράγματα θα επανέρχονταν στην απόλυτη ισορροπία. Στο 26’ ο Λάζαρος έκανε ένα μακρινό σουτ, η μπάλα κόντραρε πάνω σε έναν αμυντικό και έδειχνε να πηγαίνει βασανιστικά στην αγκαλιά του Γλύκου. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ ωστόσο υπολόγισε λάθος, έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, και αυτή αναπαύθηκε στα δίχτυα του.

Από τα γκολ κι έπειτα οι δύο ομάδες έδειξαν πιο διστακτικές, και αν εξαιρέσουμε ένα μακρινό σουτ του Χριστοδουλόπουλου που κατέληξε άουτ και άλλα δύο από πλευράς ΠΑΟΚ, του Μπίσεσβαρ (άουτ) και Μάτος (μπλόκαρε ο Γλύκος) δεν είχαμε άλλες αξιόλογες φάσεις μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Διαβάστε περισσότερα στο onsports.gr