ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η μεγάλη ευκαιρία στη Βαρκελώνη, πριν την τελική ευθεία για το Roland Garros

Στέφανος Τσιτσιπάς
AP Photo/Daniel Cole

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται τρία βήματα πριν την κορυφή του Barcelona Open, πριν μπει στην τελική ευθεία για το Roland Garros.

Το προηγούμενο διάστημα ο Στέφανος Τσιτσιπάς ταλαιπωρήθηκε σε μεγάλο βαθμό λόγω του προβλήματος στον ώμο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής είναι φανερά εκτός ρυθμού, ωστόσο στη Βαρκελώνη δείχνει ότι σταδιακά βρίσκει τον καλό εαυτό του. Τρανό παράδειγμα η επιβλητική επικράτηση επί του «κακού δαίμονα» του, Ντένις Σαποβάλοφ, η οποία του έδωσε την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Στους «8» θα παίξει με τον Άλεξ Ντε Μινόρ, ο οποίος πέρασε άνευ αγώνα. Ο Τσιτσιπάς έχει εξαιρετική παράδοση κόντρα στον Αυστραλό, καθώς έχει επικρατήσει και στις οκτώ αναμετρήσεις τους.

Σε περίπτωση που κάνει το «9 στα 9» θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον νικητή του ιταλικού «εμφυλίου» ανάμεσα στους Λορέντζο Μουζέτι και Γιανίκ Σίνερ. Από εκεί και πέρα, αν φτάσει ως τον τελικό είναι πολύ πιθανό να τεθεί αντιμέτωπος με το Νο1 του ταμπλό, Κάρλος Αλκαράθ.

Στέφανος Τσιτσιπάς
Οι αγώνες του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Άλεξ Ντε Μινόρatptour.com

Οι προημιτελικοί στο Barcelona Open

  1. Λορέντζο Μουζέτι – Γιανίκ Σίνερ
  2. Άλεξ Ντε Μινόρ – Στέφανος Τσιτσιπάς
  3. Κάρλος Αλκαράθ – Νταβίντοβιτς Φοκίνα
  4. Φρανσίσκο Τσουρούντολο – Ντάνιελ Έβανς

Ημιτελικά

  • Νικητής 1 - Νικητής 2
  • Νικητής 3 - Νικητής 4

Η ώρα και το κανάλι Ντε Μινόρ - Τσιτσιπάς

Η αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Άλεξ Ντε Μινόρ είναι προγραμματισμένος, μετά από το Μουζέτι – Σίνερ, το οποίο ξεκινάει στις 13:00. Αυτό σημαίνει ότι το ματς του Έλληνα τενίστα θα ξεκινήσει περίπου στις 15:00 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από το CosmoteSport6HD.

Θέλει να σπάσει την «κατάρα»

Το Νο5 του κόσμου έχει μια μεγάλη ευκαιρία να σημειώσει κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ στο παρελθόν. Να κερδίσει τον τίτλο σε τουρνουά της σειράς «ATP 500», όπου μετράει ισάριθμες ήττες σε οκτώ παρουσίες σε τελικό. Μάλιστα, μια από αυτές έχει έρθει στη Βαρκελώνη το 2021, όταν ο Τσιτσιπάς λύγισε από τον Ράφα Ναδάλ, μετά από 3 ώρες και 38 λεπτά.

Μπορεί σαν επίτευγμα να μην είναι κάτι ξεχωριστό, αλλά θα ξορκίσει την… κατάρα στα «500άρια» και θα του δώσει μεγάλη ώθηση ενόψει της τελικής ευθείας ως το Roland Garros, το οποίο αποτελεί και τον μεγάλο του στόχο στη χωμάτινη περίοδο. Πριν το Grand Slam του Παρισιού υπάρχουν τα Masters σε Μαδρίτη και Ρώμη.

Σχετικές ειδήσεις