ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Λύγισε από τον τραυματισμό η Στεφανίδη - Αποκλεισμός στον προκριματικό

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Λύγισε από τον τραυματισμό η Στεφανίδη - Αποκλεισμός στον προκριματικό
Eurokinissi

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Εξαιρετικά άτυχη στάθηκε η Κατερίνα Στεφανίδη στον προκριματικό του επί κοντώ, καθώς ο τραυματισμός της στον αστράγαλο δεν της επέτρεψε να ολοκληρώσει καμία προσπάθεια και αποκλείστηκε.

Πικρή… γεύση άφησε στην Ελληνίδα Ολυμπιονίκη η παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη, καθώς αποκλείστηκε στον προκριματικό του επί κοντώ, έπειτα από τον τραυματισμό της στο πόδι.

Η Κατερίνα Στεφανίδη αποκόμισε ένα πρόβλημα στον αστράγαλό της στο πρώτο της άλμα στο δοκιμαστικό του άλματος επί κοντώ. Άμεσα, οι γιατροί της πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες, τη στιγμή που αποχωρούσε από το ταρτάν με καροτσάκι.

Λίγο αργότερα, η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο με δεμένο αστράγαλο και δοκίμασε το πόδι της. Τελικά αποφάσισε να αφήσει τα 4,20 μ. και τα 4,35 μ. και προσπάθησε να μπει στα 4,50 μ., όμως, παρά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλλε δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τις τρεις προσπάθειες.

Συγκεκριμένα, η πρώην Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην πρώτη της προσπάθεια δεν μπόρεσε καν να βάλει κοντάρι, λόγω των έντονων πόνων που ένιωσε στον αστράγαλό της.

Ακολούθησε η δεύτερη προσπάθειά της, στην οποία μπόρεσε να βάλει κοντάρι, αλλά όταν προσπάθησε να κάνει το άλμα δεν τα κατάφερε.

Τέλος, οι προσπάθειές της στον προκριματικό ολοκληρώθηκαν λίγο αργότερα, όταν στην τρίτη της απόπειρα έπεσε με πόνους στο στρώμα, χωρίς να καταφέρει να… απογειωθεί.

Αποκλεισμός και για Πόλακ

Παράλληλα, στον προκριματικό γύρο ολοκληρώθηκε η παρουσία και της Ελένης Πόλακ. Η Ελληνίδα αθλήτρια πέρασε με την πρώτη της προσπάθεια τα 4,20 μ.

Στην συνέχεια, επιχείρησε άλμα στα 4,35 μ., το οποίο πέρασε και συνέχισε την προσπάθειά της στα 4,50 μ.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο «εμπόδιο» ήταν… ανυπέρβλητο, αφού και στις τρεις προσπάθειες έκανε άκυρα άλματα και αποκλείστηκε.

Δεν τα κατάφερε η Γναφάκη

Τέλος, η Δήμητρα Γναφάκη έκανε μεγάλη προσπάθεια στα 400 μ. με εμπόδια, σημείωσε την καλύτερη φετινή της επίδοση με 56.18, ωστόσο τερμάτισε στην 6η θέση της σειράς της και ολοκλήρωσε την παρουσία της στην 28η θέση.