ΣΠΟΡ

Άννα Κορακάκη: Το απίστευτο παιχνίδι της μοίρας που της χάρισε το χρυσό!

Άννα Κορακάκη: Το απίστευτο παιχνίδι της μοίρας που της χάρισε το χρυσό!

Η 20χρονη Άννα Κορακάκη είναι το κορίτσι που άφησε άφωνη την Ελλάδα με τα δύο μετάλλια στη σκοποβολή.

Το Ρίο της έφερε γούρι και το γλυκό κορίτσι από τη Δράμα έκανε το όνειρο της πραγματικότητα, κάνοντας περήφανη όλη την Ελλάδα γράφοντας ιστορία στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιάδα. Σημαντικό συμπαραστάτη είχε στην πορεία της προς το Ρίο την εταιρεία Stoiximan, τη συμβολή της οποία η Άννα έχει χαρακτηρίσει «σωτήρια» για την προετοιμασία της.

korakaki 10

«Σκοποβολή ξεκίνησα πριν από 12 χρόνια και ο λόγος ήταν ο πατέρας μου. Ήταν και εκείνος μέλος της Εθνικής Ομάδας για 12 χρόνια. Μου είπε να δοκιμάσω το συγκεκριμένο άθλημα γιατί εγώ στην αρχή έκανα άλλα αθλήματα. Έκανα στίβο και έπαιζα βόλεϊ. Είχα πρόβλημα με τα πόδια μου και μία μέρα μου είπε να πάω στο σκοπευτήριο για να δοκιμάσω, και έτσι ξεκίνησα», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της.

Η Άννα Κορακάκη που είναι φοιτήτρια ειδικής αγωγής ανήκει στον Ωρίωνα Θεσσαλονίκης και από πολύ μικρή έδειξε ότι έχει ταλέντο στη σκανδάλη.

Στα 12 της χρόνια, με παρότρυνση του πατέρα της, Τάσου Κορακάκη, μεταπήδησε στη σκοποβολή από τα αθλήματα του στίβου στα οποία είχε επικεντρώσει το ενδιαφέρον της έως τότε.

Η αφορμή για την στροφή αυτή στην αθλητική σταδιοδρομία της Άννας ήταν ένας τραυματισμός στα πόδια!

Έως τότε η σκοποβολή, παρόλο που ήταν το άθλημα στο οποίο είχε επιδοθεί με μεγάλη επιτυχία ο πατέρας της, δεν προκαλούσε στην Άννα κανένα ενδιαφέρον.

Ωστόσο, αμέσως μόλις δοκίμασε να «ρίξει» με το αεροβόλο, το έμφυτο ταλέντο της στο άθλημα εκδηλώθηκε.

korakaki 09

Υπό την καθοδήγηση του πατέρα - προπονητή, η Άννα Κορακάκη άρχισε να εργάζεται συστηματικά και να λαμβάνει μέρος σε όλο και πιο απαιτητικές διοργανώσεις, με υψηλό συναγωνισμό, κατακτώντας σημαντικές διακρίσεις.

Η Άννα ήταν μόλις 14 ετών όταν έκανε το διεθνές της ντεμπούτο και ήδη από την πρώτη της συμμετοχή σε αγώνα εκτός Ελλάδας κατάφερε να διακριθεί, κατακτώντας την 8η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής, στο Μόναχο.

Σχετικές ειδήσεις