ΣΠΟΡ

Στην Αθήνα ο Grand Master του Kung Fu και «πατέρας» του Fu Jow Pai (pics)

Στην Αθήνα ο Grand Master του Kung Fu και «πατέρας» του Fu Jow Pai (pics)

Την Ελλάδα προτίμησε στο πρώτο του ταξίδι εκτός Αμερικής, ο 80χρονος Grand Master Wai Hong, ο ζωντανός θρύλος των πολεμικών τεχνών παγκοσμίως

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος του το Kung Fu και πατέρας του συστήματος Fu jow Pai για πρώτη φορά άφησε την έδρα του , την Νέα Υόρκη και ταξίδεψε εκτός Αμερικής προκειμένου να μεταλαμπαδέψει την βαθιά γνώση του, στους εκατοντάδες Έλληνες αθλητές του Fu jow Pai.

Ο 80χρονος μέγας δάσκαλος δέχθηκε την πρόσκληση που έγινε πριν από μερικούς μήνες απο τους μαθητες του Sifu Tak Wah Eng, Νίκο Μέμμο , Γιώργο Καλημέρη, Θοδώρη Τσούκια και τον Ηρακλή Σταμάτη.

Βασικός λόγος για την επίσκεψη του στην χώρα μας, του διαδόχου τρίτης γενιάς και «πατέρα» του fu jow Pai όπως είπε στο newsbomb.gr ήταν η κατά γράμμα τηρήση των κανόνων και της φιλοσοφίας του συστήματος (fu jow Pai) που ακολουθεί η Αθλητική Ένωσης Κung Fu, Fu jow Pai, Ελλάδος στα 25χρονια λειτουργίας της.

Η Αθλητική Ένωση για να τιμήσει τον Grand Master διοργάνωσε επιδείξεις από επίλεκτα μέλη των Eλληνικών συλλόγων αλλά και το 1stWai Hong European Open όπου συμμετείχαν αθλητές από όλη την Ελλάδα.

18387028 10209190504663936 1991167461 n copy

Αλέξης Πιτσιδιανάκης (πρώτη θέση στην κατηγόρια 18+ μπλε ζωνη) και ο Δάσκαλος Μιχάλης Γεωργάς, Αθλητικός Σύλλογος Kung Fu, Fu Jow Pai Χαλανδρίου Ψυχικού.

Ο Grand Master παρακολούθησε με προσοχή όλους τους Έλληνες Αθλητές να αγωνίζονται στο κλειστό γήπεδο Θρακομακεδώνων στο Ολυμπιακό Χωριό, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει υψηλό επίπεδο σε όλες τις κατηγορίες.

Ο Wai Hong ο ζωντανός θρύλος του Kung Fu Fu jow Pai, ακούραστος και προσιτός σε μαθητές και καθηγητές των σχολών που λειτουργούν στην Ελλάδα μίλησε σε «κλειστό» σεμινάριο για την τέχνη του kung Fu και του Fu Jow Pai.

«Όλα μπορούν να γίνουν και μάλιστα πολύ άπλα , όταν το μυαλό το πνεύμα και το σώμα γίνουν ένα» ήταν τα πρώτα λόγια του Wai Hong απευθυνόμενος στους έλληνες μαχητές λίγο πριν ξεκινήσει το μάθημα στο κλειστό Στάδιο στους Θρακομακεδώνες.

Ποιος είναι Wai Hong

Γεννήθηκε στην Canton στην Κίνα και ξεκίνησε να εκπαιδευετε στις πολεμικές τέχνες από παιδί . Δάσκαλος του ο Σεβάσμιος Μέγας Διδάσκαλος Wong Moon Τοy ο οποίος μετά τον θάνατο του παρελάβε ο Wai Hong έγινε ο διάδοχος τρίτης γενιάς

Από 1960 ανέλαβε εχει αφιερωθεί στην προώθηση fu Jow Pai – Kung Fu και γενικότερα των κινέζικων πολεμικών τεχνών . Είναι αυτός ο όποιος μετά από 10χρονια αξιολόγησης των προοπτικών των τεχνών για τις οποίες ήταν υπεύθυνος αποφάσισε να κάνει το Fu jow Pai διαθέσιμο σε όσους ήθελαν και μπορούσαν να ακολουθήσουν τα πρότυπα του

Το 1968 οργάνωσε επίσημα ομονσπονδία fu Jow Pai στην Νέα Υόρκη χρηματοδοτούμενη από την αμερικανική Κυβέρνηση. Από και και ύστερα ξεκινάει να εκπαιδεύει μαθητές που αργότερα έγιναν γνωστοί σε όλο τον κόσμο

Δείτε φωτογραφίες στο gallery του Newsbomb

Φωτογραφίες: Αριών Κουρκουβέλης