ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Από τη Μπάρτσα στην Άρσεναλ ο 16χρονος Σπανουδάκης! (pics&vid)

Από τη Μπάρτσα στην Άρσεναλ ο 16χρονος Σπανουδάκης! (pics&vid)

Κάτοικος… Λονδίνου για λογαριασμό της Άρσεναλ είναι εδώ και λίγες μέρες ο Γιώργος Σπανουδάκης, ο οποίος ανήκε στην Μασία, την διάσημη Ακαδημία της Μπαρτσελόνα.

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Γερμανία από ομογενείς γονείς, είχε ξεκινήσει τα πρώτα του… βήματα στην Ακαδημία της Φρανκφούρτης, αλλά το 2009 «μετακόμισε» στην Ισπανία, ως μέλος της Μασία. Η παρουσία του στους Καταλανούς μόνο… απαρατήρητη δεν πέρασε, μιας και πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και πολλοί ξεκίνησαν τις συγκρίσεις με τον Μέσι.

Όμως, από την στιγμή που δεν έχει κλείσει τα 18 (είναι γεννηθείς στις 25 Νοεμβρίου του 1998) δεν μπορούσε να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με την «Μπάρτσα» ελέω του ισπανικού νόμου. Κάτι τέτοιο, εκμεταλλεύτηκε – για μία ακόμη φορά – ο Αρσέν Βενγκέρ, με την Άρσεναλ να αποκτά τον 16χρονο άσο, που είναι διεθνής με τις μικρές ομάδες της Γερμανίας.

Μάλιστα, ο Γιώργος Σπανουδάκης πήρε μέρος και στο φιλικό της Τρίτης (22/7) με την ομάδα Νέων της Άρσεναλ κόντρα στην Λίνκολν, έχοντας συμπαίκτες δύο ακόμα Έλληνες, τους Ηλία Χατζηθεοδωρίδη και Σάββα Μούργο, οι οποίοι προέρχονται από τις ακαδημίες της Άρσεναλ στην Ελλάδα!

Πηγή: onsports.gr