ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σήμερα μπορεί να έχει Πουέρτο Ρίκο, όμως το 2006 το θύμα λεγόταν Η.Π.Α.

Σήμερα μπορεί να έχει Πουέρτο Ρίκο, όμως το 2006 το θύμα λεγόταν Η.Π.Α.

Η Ελλάδα κινείται σε ρυθμούς Μουντομπάσκετ και σήμερα, έπειτα από τις νίκες απέναντι σε Σενεγάλη και Φιλιππίνες, ετοιμάζεται να τριτώσει το... καλό, απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει ανάψει τη «μηχανή» του για τα καλά και όλα δείχνουν πως θα περάσουμε με άνεση στη φάση των «16». Άλλωστε, οι σοβαροί μας αντίπαλοι (Αργεντινή και Κροατία) δεν έχουν δείξει και το καλύτερό τους πρόσωπο μέχρι στιγμής, ενώ στο μεταξύ τους παιχνίδι το φαβορί (Αργεντινή) δεν κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο, οπότε αυτόματα οι επόμενοί της αγώνες γίνονται πιο αγχωτικοί για τους ίδιους.

Σαν σήμερα, το 2006 συνέβη το έπος της Σαϊτάμα

Πολλές φορές στις υπερπαραγωγές του Χόλιγουντ αναφέρεται το «αμερικάνικο όνειρο». Οι Έλληνες μπορεί να αργήσαμε να το ζήσουμε, αλλά όταν συνέβη αυτό έγινε με κάθε επισημότητα. Βλέπετε, δεν είναι και λίγο πράγμα η Ελλάδα να κερδίζει τις Η.Π.Α. και μάλιστα σε ημιτελικό του Μουντομπάσκετ.

Οκτώ χρόνια πριν, την 1η Σεπτέμβρη του 2006, Ελλάδα και ΗΠΑ διεκδικούν μια θέση για τον τελικό του Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας. Φαβορί φυσικά είναι οι αμερικάνοι, οι οποίοι όπως και να το κάνουμε είναι κάποιες κλάσεις ανώτεροι στο μπάσκετ από κάθε άλλη χώρα.

Τελικά, αποδεικνύεται πως οι Έλληνες ζούνε για τα δύσκολα και αυτό που όλοι μας θεωρούσαμε απίστευτο, έγινε πραγματικότητα. Ελλάδα – ΗΠΑ 101 – 95, στο κέντρο του γηπέδου πανηγυρισμοί με στυλ ελληνικό, την ώρα που ο Καρμέλο Άντονι αναρωτιόταν τι συνέβη.

Φυσικά, το έργο τέλειωσε άδοξα αφού τελικά το Παγκόσμιο κατέληξε στην Ισπανία. Ωστόσο, η νίκη μας ημιτελικά θα μνημονεύεται εις τον αιώνα τον άπαντα που λένε και στα μπασκετικά σεμινάρια για το πόση «ψυχή» χωράει σε μια ομάδα, το φόντο θα είναι πάντα γαλανόλευκο.

Δείτε παρακάτω ολόκληρο τον ιστορικό αγώνα. Επειδή τέτοιες «μάχες» κάνουν τον αθλητισμό να ξεχωρίζει και να μας ανεβάζει την ψυχολογία. Κι επειδή είμαστε ωραίοι τύποι οι Έλληνες...

ΥΓ. Οι συνθέσεις των δύο ομάδων. Στις ΗΠΑ έπαιζε κάποιος Λεμπρόν Τζέιμς, κάποιος Καρμέλο Άντονι, κάποιος Χάουαρντ και άλλοι τόσοι «κάποιοι»...

Ελλάδα (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 8 (5 ριμπάουντ, 12 ασίστ), Σχορτσανίτης 14 , Σπανούλης 22 (3), Φώτσης 9 (1), Χατζηβρέτας 2, Ντικούδης 8, Τσαρτσαρής 3 (1), Διαμαντίδης 12 (2 τρ. 5 ασίστ), Λ. Παπαδόπουλος 8, Κακιούζης 15 (1 τρ. 5 ρίμπ.)

ΗΠΑ: (Σιζέφσκι): Τ.Τζόνσον 3 (1), Χάινριχ 12 (4), ΛεΜπρόν 17 (5 ρίμπ. 5 ασ.), Μπατιέρ 1, Ουέιντ 19 (1), Πολ 3 (6 ρίμπ.), Μπος 3, Χάουαρντ 10 (7 ρίμπ.), Μπραντ, Καρμέλο 27 (3).