ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επανεκλογή Μπλάτερ στην προεδρία στην προεδρία της FIFA

Επανεκλογή Μπλάτερ στην προεδρία στην προεδρία της FIFA
Στην προεδρία της FIFA θα παραμείνει ο Σεπ Μπλάτερ, όπως αποφασίστηκε στις εκλογές...

Επανεκλογή Μπλάτερ στην προεδρία στην προεδρία της FIFA

Στην προεδρία της FIFA θα παραμείνει ο Σεπ Μπλάτερ, όπως αποφασίστηκε στις εκλογές που διεξήχθησαν, κατά τη διάρκεια του 61ου Κογκρέσου της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, που διεξάγεται στη Ζυρίχη.

Ο 75χρονος Ελβετός ήταν ο μοναδικός υποψήφιος στις σημερινές αρχαιρεσίες, ενώ θα βρίσκεται για τέταρτη διαδοχική θητεία στο ανώτατο ποδοσφαιρικό αξίωμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τρόπος εκλογής του προέδρου, ο οποίος επελέγη σήμερα από τη FIFA, ήταν η μυστική ψηφοφορία και όχι η ανάδειξή του διά βοής. Αυτή η δυνατότητα προβλέπεται στους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, όταν υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος, όπως έγινε και φέτος. Από τις 203 ψήφους, ο Μπλάτερ συγκέντρωσε τις 186.

Ο Μπλάτερ εξελέγη για πρώτη φορά στην προεδρία το 1998, όταν επικράτησε με ψήφους 111-80 του Σουηδού προέδρου της UEFA, Λέναρτ Γιόχανσον, ο οποίος αποδέχθηκε την ήττα του, με αποτέλεσμα να μην διεξαχθεί δεύτερη ψηφοφορία. Το 2002 πήρε συντριπτική νίκη έναντι του Καμερουνέζου προέδρου της Αφρικανικής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, Ίσα Χαγιάτου, με ψήφους 139-56, ενώ το 2007 επανεξελέγη στην προεδρία της FIFA, αφού ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο Μπλάτερ έχει δηλώσει πως θα αποχωρήσει από την θέση του προέδρου της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας το 2015.