ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο δήμαρχος Βόλου παίρνει θέση για το υποβιβασμό του Ολυμπιακού

Ο δήμαρχος Βόλου παίρνει θέση για το υποβιβασμό του Ολυμπιακού

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης για την απόφαση υποβιβασμού του Ολυμπιακού Βόλου τονίζει τα παρακάτω:

«Η εξοντωτική για τον Ολυμπιακό Βόλου απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, με το συγκεκριμένο μάλιστα σκεπτικό, είναι ηθικά, πολιτικά και νομικά απαράδεκτη και αποτελεί κατάφωρη αδικία για την πόλη μας, ειδικά με τον τρόπο που αυτή τελικώς εκδόθηκε.

Πρόκειται για τελείως αναιτιολόγητη και πλημμελή απόφαση, η οποία προφανώς εξυπηρετεί πολιτικούς σκοπούς. Εξάλλου τις τελευταίες ημέρες ο κ. Γερουλάνος φρόντιζε καθημερινά να δώσει το στίγμα της απόφασης της Ε.Ε.Α. και να προϊδεάσει το φίλαθλο κόσμο για τον υποβιβασμό της ομάδας του Βόλου. Η εξυγίανση του ποδοσφαίρου για τον κ. Γερουλάνο αρχίζει και τελειώνει με τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου.

Με τις δηλώσεις του όλες αυτές τις ημέρες, από τη δημοσίευση της απόφασης της δευτεροβάθμιας επιτροπής μέχρι και σήμερα, δεν άφησε καμία αμφιβολία, ότι θα χρησιμοποιούσε κάθε μέσο για τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου. Η ωμή αυτή πολιτική παρέμβαση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γερουλάνου έρχεται σε συνέχεια των ενεργειών του και των παραλείψεων του στο θέμα της αφαίρεσης των Μεσογειακών Αγώνων από την πόλη του Βόλου.

Ο Δήμος Βόλου από την πρώτη στιγμή στήριξε με όλες τις δυνάμεις του τον Ολυμπιακό και διαχώρισε πλήρως την ομάδα από τα φυσικά πρόσωπα. Με την ίδια αποφασιστικότητα θα συνεχίσει τη στήριξη, εξετάζοντας, από κοινού με τη Διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου, τις κινήσεις του για τις περαιτέρω εξελίξεις. Στην περίπτωση που η ομάδα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της συγκεκριμένης υπόθεσης, ο Δήμος θα εξαντλήσει κάθε μέσο, ακόμη και για την δικαστική παρέμβαση του Δήμου στο δικαστήριο.

Η απόφαση αυτή της Ε.Ε.Α. δεν παύει να αποτελεί μια διοικητική απόφαση, η νομιμότητα της οποίας θα κριθεί δικαστικά από το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας. Η εμπιστοσύνη μας στη Δικαιοσύνη είναι δεδομένη και από εκεί θα περιμένουμε και την τελική λύση. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση από τον κόσμο του Ολυμπιακού, προκειμένου να μην υπάρχουν περιστατικά βίας που πυροδοτούν έκρυθμες και εν θερμώ αντιδράσεις, που μπορεί να επηρεάσουν δυσμενώς και την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης».