ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Χαριστέας έφερε τη νίκη!

Ο Χαριστέας έφερε τη νίκη!
Το τακουνάκι του Άγγελου Χαριστέα έδωσε την πρώτη νίκη της ιστορίας του Παναιτωλικού στη Σούπερ Λίγκα!

Το τακουνάκι του Άγγελου Χαριστέα έδωσε την πρώτη νίκη της ιστορίας του Παναιτωλικού στη Σούπερ Λίγκα! Μπροστά σε 7.000 ενθουσιώδεις φίλους της, η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ επικράτησε 1-0 του Αστέρα Τρίπολης, σε εξ αναβολής αγώνα για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Στο πρώτο ημίχρονο οι αντίπαλοι είχαν από μία ευκαιρία. Πέρα από κάποια μακρινά σουτ που δεν αποτέλεσαν σοβαρή απειλή για τους τερματοφύλακες, ο Αστέρας έφτασε πρώτος κοντά στο γκολ. Στο 30ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Αρσενίεβιτς έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Λαδάκης τη δεύτερη και η μπάλα έφυγε πάνω από το δοκάρι.Οι γηπεδούχοι «απάντησαν» στο 44΄ μετά από έξοχο συνδυασμό Χαριστέα, θεοδωρίδη, Καραμαλίκη και τον τελευταίο να βρίσκεται μέσα από την περιοχή, αλλά από πλάγια θέση σούταρε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Αγρινιώτες ανέβασαν την απόδοσή τους και ήταν τουλάχιστον μια κλάση ανώτεροι από τους αντιπάλους τους. Το γκολ δεν ερχόταν, μέχρι που έφτασε η στιγμή μιας μαγικής έμπνευσης του Άγγελου Χαριστέα. Στο 74ο λεπτό, από παράλληλη μπαλιά του Καμαρά, ο «Χάρι», με εκπληκτικό τακουνάκι παραβίασε την εστία του Χακόμπο. Παράλληλα ο Άγγελος Χαριστέας έγραψε ιστορία, αφού σημείωσε το πρώτο γκολ του Παναιτωλικού στη Σούπερ Λίγκα, το πρώτο στη μεγάλη κατηγορία μετά από 35 χρόνια και χάρισε στην ομάδα του μια πολύ μεγάλη νίκη. Χρειάστηκε, όμως, να «καρδιοχτυπήσουν» οι περίπου 7.000 φίλοι των γηπεδούχων, όταν στο 77΄ και στο 78΄ ο Τζενάμο σταμάτησε δύο τετ-α-τετ, απέναντι στον Σέσμα και τον Χούλι.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-0

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Κίτρινες: Καραμαλίκης, Σιόντης, Εντζεγκουέλε - Πιπίνης, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Αργυρόπουλος

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μπάμπης Τεννές): Τζενάμο, Κουτρουμάνος, Άντι, Αναστασιάδης, Εντζεγκουέλε, Σιόντης (68΄ Σιόντης), Ρότσα, Μπουμάλ (53΄ Κούσας), Καραμαλίκης (46΄ Καμαρά), Θεοδωρίδης, Χαριστέας

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Όσκαρ Φερνάντεθ): Χακόμπο, Αργυρόπουλος, Κουρμπέλης, Μπαρτολίνι, Πιπίνης, Χουανίτο (20΄ λ.τρ. Λαδάκης), Ουσέρο, Τσαμπούρης, Αρσενίεβιτς (64΄ Μπακασέτας), Εγκόν (52΄ Σέσμα), Χούλι