ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Streaming από το ίντερνετ στην τηλεόραση με μια συσκευή

Streaming από το ίντερνετ στην τηλεόραση με μια συσκευή

Ο λόγος για την νέα συσκευή της Google με όνομα Google Chromecast. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να την συνδέσετε στην τηλεόραση μέσω θύρας HDMI και έτσι μπορείτε να δείτε υλικό από smartphones, tablets και desktop υπολογιστές.

Πρόκειται για μια συσκευή χαμηλού κόστους και θα έχει τρεις μήνες δωρεάν πρόσβαση στο Netflix. Όπως αναφέρεται, ο, οτιδήποτε παίζει στον browser του desktop υπολογιστή μπορεί να παίξει και στην τηλεόραση ανοίγοντας έτσι νέες δυνατότητες στον τρόπο προσέγγισης της ψηφιακής διασκέδασης.

Το Chromecast είναι μια νέα προσπάθεια της Google να εισέλθει στο χώρο της βιομηχανίας τηλεοράσεων. Αντίστοιχες, αλλά ανεπιτυχείς, απόπειρες υπήρχαν στο παρελθόν με τελευταία εξ αυτών την περίπτωση του Nexus Q. Με το Chromecast η εταιρεία επιδιώκει να απλοποιήσει τα πράγματα, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα προβολής υλικού από υπηρεσίες όπως τo YouTube και το Netflix στη «μεγάλη οθόνη» της τηλεόρασης, μέσω μίας φθηνής συσκευής, που συνδέεται με άλλες ψηφιακές συσκευές μέσω ασυρμάτου δικτύου.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει στις Η.Π.Α σε τρείς μήνες.