ΥΓΕΙΑ

ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ: Και υπερφορολογημένοι και απλήρωτοι οι γιατροί

ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ: Και υπερφορολογημένοι και απλήρωτοι οι γιατροί

Την άμεση απόδοση από τον ΕΟΠΥΥ στους ιατρούς, των χρηματικών ενταλμάτων που αφορούν τις εκκαθαρισμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές των πρώην ταμείων που εκκρεμούν από το 2010, καθώς και του 10% των ενταλμάτων του ΕΟΠΥΥ που εκκρεμούν από το 2012, ζητούν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Οι γιατροί καλούνται εντός του Ιουλίου να πληρώσουν υψηλούς φόρους χωρίς να τους έχουν καν εισπράξει, τονίζει η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ, προσθέτοντας, ότι η οικονομική κατάσταση των ιατρείων είναι εξαιρετικά επισφαλής, με κίνδυνο μαζικής αποχώρησης των ιατρών από τη σύμβαση, γεγονός αδιανόητο για την κάλυψη πολλών περιοχών της χώρας.

Η πρόεδρος της Ένωσης Άννα Μαστοράκου και ο ΓΓ Χρήστος Παπασιδέρης αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Ως γνωστόν, λόγω καθυστερημένης έκδοσης Υπουργικής απόφασης για την παράταση της σύμβασης των ιατρών κατά το έτος 2015, οι θεράποντες ιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν πληρώθηκαν το Β’ εξάμηνο του περσινού έτους, παρόλο που υποχρεώθηκαν από τον Οργανισμό, λόγω της κείμενης νομοθεσίας, να εκδώσουν όλα τα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών για το 2015, συμπεριλαμβανομένου και του ανείσπρακτου 10%.

Η επιπλέον επιβάρυνση από τη φορολόγηση των τιμολογίων του ΕΟΠΥΥ με την απαίτηση και όχι με την είσπραξη, δημιούργησε φόρο εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων που κατ’ ελάχιστα υπολογίζεται στα 5.700 ευρώ, λαμβάνοντας υπόψιν κατά τον υπολογισμό, αποκλειστικά το εισόδημα από τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, την προκαταβολή φόρου και την έκτακτη ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Οι περισσότεροι συμβεβλημένοι ιατροί, καλούνται λοιπόν να πληρώσουν υπέρογκους φόρους εντός του Ιουλίου, ενώ δεν έχουν πληρωθεί καν το Φεβρουάριο του 2016 και είναι ήδη ληξιπρόθεσμος ο Μάρτιος!

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

Σχετικές ειδήσεις