ΥΓΕΙΑ

Πόσους συμβούλους έχουν Ξανθός και Πολάκης στο υπουργείο Υγείας

Πόσους συμβούλους έχουν Ξανθός και Πολάκης στο υπουργείο Υγείας

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δημοσίευσε αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων, αποσπασμένων, ειδικών συμβούλων κτλ., οι οποίοι απασχολούνται στο γραφείο του υπουργού και αναπληρωτή υπουργού.

Αφορμή έγινε δημοσίευμα στον ιστότοπο του ΜΕ.Τ.Α Υγειονομικών (Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής) με τίτλο «Ξανθός και Πολάκης προσπαθούν να ξεπεράσουν τους Άδωνι και Βορίδη σε αριθμό ειδικών συμβούλων». Το θέμα είναι η πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία αυξάνει τον αριθμό των ειδικών συμβούλων κατά 5 στο γραφείο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και κατά 3 στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού, Παύλου Πολάκη, «για την κάλυψη εξαιρετικών υπηρεσιακών αναγκών».

Στην απάντησή της, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναφέρει ότι «βρίσκεται στη "δυσάρεστη" θέση να δηλώσει πως σε αυτή την "κόντρα" (σ.σ. με Άδωνι-Βορίδη) κατατάσσεται τελευταία και καταϊδρωμένη» και παραθέτει συγκριτικούς πίνακες με τους συμβούλους και υπαλλήλους που απασχολεί, σε σχέση με προηγούμενες ηγεσίες στο υπουργείο και συγκεκριμένα με την περίοδο Βορίδη-Γρηγοράκου-Παπακώστα και Γεωργιάδη-Γρηγοράκου-Μακρή.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία, στα γραφεία Ξανθού και Πολάκη υπηρετούν συνολικά 35 άτομα, ενώ στα γραφεία Βορίδη-Γρηγοράκου-Παπακώστα υπηρετούσαν 72 και στων Γεωργιάδη-Γρηγοράκου-Μακρή 73.

Τέλος, η πολιτική ηγεσία σημειώνει χαρακτηριστικά: «Επίσης αναμένεται σχετική ενημέρωση για τον αριθμό των συμβούλων – συνεργατών των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών των προηγούμενων κυβερνήσεων, οι οποίοι υπηρετούσαν στα γραφεία τους με απόσπαση από το ΚΕΕΛΠΝΟ».

Δείτε τους πίνακες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις