ΥΓΕΙΑ

Πετρελαιοκηλίδα: Το υπουργείο Υγείας απαγορεύει την κολύμβηση σε αυτές τις παραλίες της Αττικής

Πετρελαιοκηλίδα: Το υπουργείο Υγείας απαγορεύει την κολύμβηση σε αυτές τις παραλίες της Αττικής

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, τροποποίησε κατ' επειγόντως την Υπουργική Απόφαση για το 2017, η οποία απαγορεύει την κολύμβηση στα θαλάσσια ύδατα των περιοχών της Περιφέρειας Αττικής που έχουν υποστεί φαινόμενα βραχυπρόθεσμης ρύπανσης.

Μετά και από την αυτοψία του ΚΕΕΛΠΝΟ στις παράκτιες περιοχές οι οποίες έχουν υποστεί ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό και για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας, το υπουργείο Υγείας απαγορεύει την κολύμβηση στις εξής παραλίες:

1. Από την ακτή κολύμβησης πλησίον της σχολής Ναυτικών Δοκίμων (Ακτή Θεμιστοκλέους 334) μέχρι και την παραλία της Φρεατίδας

2. Στις ακτές κολύμβησης της περιοχής «Βοτσαλάκια»

3. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Αλίμου

4. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου

5. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης

6. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Γλυφάδας

7. Στον όρμο Λιμνιώνα, κατά μήκος της ακτής εκατέρωθεν του πέτρινου θεάτρου Σεληνίων, έμπροσθεν του ιστιοπλοϊκού ομίλου Σεληνίων και κατά μήκος της ακτογραμμής επί της οδού Ακτής Θεμιστοκλέους μέχρι την εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Με ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να τοποθετηθούν απαγορευτικές πινακίδες στα σημεία που κρίθηκαν ακατάλληλα για κολύμβηση.

Οι Λιμενικές Αρχές παρακαλούνται, επίσης, για την επιτήρηση των σημείων αυτών, ώστε οι πινακίδες να τοποθετούνται σε κατάλληλα σημεία και να μην καταστρέφονται.

Η απαγόρευση ισχύει μέχρι την αποκατάσταση των θαλάσσιων υδάτων.

Η τροποποιημένη Υπουργική Απόφαση έχει αποσταλεί ως επείγον έγγραφο σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

Σχετικές ειδήσεις