ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS: Η ασθένεια σε Ελλάδα και Ευρώπη (γράφημα)

Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS: Η ασθένεια σε Ελλάδα και Ευρώπη (γράφημα)

Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS: Δείτε σε γράφημα, τους αριθμούς που αποτυπώνουν τηνΤο AIDS μέσα από πέντε αριθμούς, τους οποίους έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία του ΟΗΕ για την ασθένεια (UNAIDS), με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS.

Πτωτική τάση των νέων διαγνώσεων του ιού HIV καταγράφεται στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια και οι αριθμοί επιδημιολογικής παρατήρησης επιστρέφουν πλέον στα επίπεδα πριν το 2010. Συγκεκριμένα, το 2016 είχαμε 639 νέες διαγνώσεις και το πρώτο δεκάμηνο του 2017, 492 νέες διαγνώσεις. Τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν μία ενθαρρυντική ένδειξη, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μετά την επιδημική έκρηξη στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας, τη διετία 2011-2012, σημειώνει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αντίθετα, ο αριθμός των ανθρώπων που διαγνώστηκαν με τον ιό HIV στην Ευρώπη έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό του το 2016 από τότε που άρχισαν να διατηρούνται αρχεία, γεγονός που δείχνει ότι η επιδημία στην περιοχή αυτή μεταδίδεται «με ανησυχητικούς ρυθμούς», δήλωσαν αξιωματούχοι του τομέα της υγείας.

Το 2016, 160.000 άνθρωποι μολύνθηκαν από τον ιό που προκαλεί AIDS στις 53 χώρες που περιλαμβάνονται στον τομέα Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, επεσήμανε η υπηρεσία σε κοινή της ανακοίνωση με το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών (ECDC).

Περίπου το 80% των νέων κρουσμάτων καταγράφηκε στην ανατολική Ευρώπη, πρόσθεσε.

Δείτε το σχετικό γράφημα του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων:

18790610

Σχετικές ειδήσεις