ΥΓΕΙΑ

Γρίπη: Τέσσερις νέοι θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

Γρίπη: Τέσσερις νέοι θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

Κανένας από τους ασθενείς που απεβίωσαν δεν είχε εμβολιαστεί για τη γρίπη.

Αυξημένη δραστηριότητα συνεχίζει να παρουσιάζει η γρίπη στη χώρα μας, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Από τις 12 έως τις 18 Φεβρουαρίου 2018, άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης. Παράλληλα, αύξηση παρουσιάζουν οι επισκέψεις σε γιατρό για γριπώδη συνδρομή με πιο συχνούς τους υπότυπους της γρίπης Β και A (H1N1)pdm09.

Από την αρχή της εποχικής γρίπης έχουν καταγραφεί συνολικά 51 σοβαρά εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα, από τα οποία τα 49 νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Από αυτά τα κρούσματα εμβολιασμένα ήταν τα 5, ποσοστό μόλις 10%.

Το ίδιο χρονικό διάστημα έχουν καταγραφεί συνολικά 14 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 12 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και 2 θάνατοι σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ. Κανένας από τους ασθενείς που απεβίωσαν δεν είχε εμβολιαστεί για τη γρίπη.

Όσον αφορά την επιδημία ιλαράς, την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 66 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αλλά κανένας νέος θάνατος από επιπλοκές της νόσου.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις