ΥΓΕΙΑ

Στο νοσοκομείο Χανίων τέσσερα παιδιά με συμπτώματα μηνιγγίτιδας

Στο νοσοκομείο Χανίων τέσσερα παιδιά με συμπτώματα μηνιγγίτιδας

Τέσσερα παιδιά νοσηλεύτηκαν την τελευταία εβδομάδα στο νοσοκομείο Χανίων με συμπτώματα ιογενούς μηνιγγίτιδας.

Τη Δευτέρα (15/05/2018) εισήχθησαν στο νοσοκομείο Χανίων τα δύο πρώτα παιδιά, 4 και 10 ετών, τα οποία λαμβάνουν την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη από τους θεράποντες ιατρούς. Σήμερα, Πέμπτη (17/05/2018) ένα ακόμα 6χρονο παιδί εισήχθη με συμπτώματα ιογενούς μηνιγγίτιδας στην Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου, όπου υποβλήθηκε σε εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ ένα ακόμα φέρεται να εμφάνισε παρόμοια συμπτώματα, σύμφωνα με το flashnews.gr. Από τα 4 παιδιά, τα δύο φοιτούν στο ίδιο σχολείο, ενώ τα άλλα δύο σε διαφορετικά.

Το νοσοκομείο Χανίων βρίσκεται σε επικοινωνία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και το Κέντρο Αναφοράς Μηνιγγίτιδας. Προς το παρόν δεν έχει δηλωθεί σύνολο κρουσμάτων μηνιγγίτιδας στο Κέντρο, καθώς ο εργαστηριακός έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα δύο πρώτα κρούσματα αφορούν πιθανώς σε ιογενή μηνιγγίτιδα, όπως προκύπτει από την επικοινωνία με το νοσοκομείο, δήλωσε στο Newsbomb.gr η υπεύθυνη του Τμήματος Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεανώ Γεωργακοπούλου. Πάντως, έχει αποκλειστεί η μικροβιακή μηνιγγίτιδα, η οποία είναι πιο σπάνια και πιο επικίνδυνη μορφή της ασθένειας και απαιτεί χημειοπροφύλαξη για τα άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με τον ασθενή.

Αυτήν την περίοδο είναι αρκετά συχνά τα κρούσματα ιογενούς μηνιγγίτιδας, εμφανίζονται κατά περιοχές και συνήθως οφείλονται σε εντεροϊό, προσθέτει η κ. Γεωργακοπούλου. Η ιογενής μηνιγγίτιδα παρουσιάζει ήπια συμπτωματολογία και σπάνια μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρα. Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνεχίζει να παρακολουθεί το φαινόμενο.

Σχετικές ειδήσεις