ΥΓΕΙΑ

Αγωνία προμηθευτών για τα ληξιπρόθεσμα

Αγωνία προμηθευτών για τα ληξιπρόθεσμα

Το μείζον θέμα των πληρωμών του κλάδου οι οποίες καθυστερούν δραματικά, με αποτέλεσμα επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να βρίσκονται στα όριά τους, η έλλειψη στοιχείων για το τι ακριβώς δαπανά η χώρα αλλά και η επόμενη ημέρα των προμηθειών του ΕΣΥ, απασχολεί εντονότατα τον κλάδο των Ιατροβιοτεχνολογικών Προιόντων, τον ΣΕΙΒ.

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Ο κλάδος μαστίζεται από έλλειψη ρευστότητας καθώς αυτή την στιγμή, υπάρχουν χρέη της τάξης του 1,5 δις ευρώ τα οποία οφείλουν κατά κύριο λόγο τα νοσοκομεία, ο ΕΟΠΥΥ αλλά και το ΙΚΑ.

Οι οφειλές είναι πολλές και η δυσφορία μεγαλώνει τονίζει στο onMed ο ταμίας του ΣΕΙΒ κ. Κώστας Μαριάκης (όπως πολλές φορές επίσης έχει τονίσει και ο πρόεδρος κ. (Παύλος Αρναούτης) προσθέτοντας ότι οι επιχειρήσεις έχουν στεγνώσει στην κυριολεξία και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες κάνουν τιτάνιο αγώνα για να κρατήσουν τους εργαζόμενους.

Ένα θετικό μήνυμα που έρχεται από την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και συγκεκριμένα από τον αντιπρόεδρο κ. Γεωργακόπουλο, σύμφωνα με τον κ. Μαριάκη, αφορά στην αποπληρωμή των ετών 2012 και 2014 στο προσεχές διάστημα, όχι όμως του 2013. Επίσης ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώσει και τα ληξιπρόθεσμα 20 εκατ. ευρώ που οφείλει το ΙΚΑ στον ΣΕΙΒ.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

Σχετικές ειδήσεις