ΥΓΕΙΑ

Παραιτήθηκε πριν αναλάβει ο 82χρονος νέος διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας

Παραιτήθηκε πριν αναλάβει ο 82χρονος νέος διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας
Αποπομπή του υπουργού Υγείας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI / φωτογραφία αρχείου

Κύμα αντιδράσεων και δριμείας κριτικής έχουν προκαλέσει οι επιλογές του υπουργείου Υγείας για τις νέες διοικήσεις των νοσοκομείων, οι οποίες ανακοινώθηκαν την Παρασκευή (22/11/2019).

Στη λίστα διορισμών περιλαμβάνονται πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας, απόστρατοι αξιωματικοί, συνεργάτες βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος κ.α.

Μία από τις περιπτώσεις που πυροδότησαν αντιδράσεις ακόμα και μέσα στη ΝΔ, είναι η τοποθέτηση του 82χρονου Κωνσταντίνου Πατέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας. Ήδη, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλία εξέφρασαν δημόσια την αντίθεσή τους στην επιλογή του κ. Πατέρα, κάνοντας λόγο για αναξιοκρατία. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Τρικάλων, Κώστας Τρέλλης, εξέφρασε τη διαφωνία του, όπως και ο Κώστας Τσίγκας. Ο κ. Τσίγκας, ο οποίος ήταν και ο ίδιος υποψήφιος για τη θέση διοικητή νοσοκομείου, δήλωσε σε τοπικό σταθμό, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών»: «Ήταν ένας διαγωνισμός μη αξιοκρατικός, μπορούσαν να τοποθετήσουν έτσι, όποιον ήθελαν (…) Ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε η κυβέρνηση με απογοητεύει. Ενώ υποσχέθηκε αριστεία και αξιοκρατία, τοποθετεί σε τέτοιες θέσεις συνταξιούχους».

Μετά από όλα αυτά, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Κωνσταντίνου Πατέρα από τη θέση του Διοικητή του Γ.Ν. Καρδίτσας, την Τρίτη (26/11/2019).

Αποπομπή Κικίλια ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν τηρήθηκαν ούτε τα προσχήματα για μια στοιχειωδώς αξιοκρατική επιλογή» τόνιζε χθες, Δευτέρα (25/11/2019), το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ σε μια σκληρή ανακοίνωση για τον τρόπο επιλογής των νέων διοικητών, προσθέτοντας ότι δεν ελέγχθηκαν βιογραφικά, ούτε έγιναν συνεντεύξεις. Σήμερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέρχεται, κάνοντας λόγο για «όργιο ρουσφετιών» και ζητώντας μάλιστα την αποπομπή του υπουργού Υγείας.

«Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη με τους χιλιάδες μετακλητούς των πλουσιοπάροχων αμοιβών δεν αρκούσε φαίνεται για να απορροφήσει όλα τα "δικά μας γαλάζια παιδιά". Έτσι, τώρα ο πρωθυπουργός μετατρέπει τη Δημόσια Υγεία σε "πάρκινγκ" κουμπάρων, συγγενών και αποτυχημένων πολιτευτών της Ν.Δ., τους οποίους έχρισε διοικητές νοσοκομείων.

Δεν ξέρουμε ποιά περίπτωση είναι πιο εξοργιστική.

Αυτή του βουλευτή Καστοριάς που ομολογεί σε συνέντευξη πως ο νεοδιορισθείς διοικητής είναι ρουσφέτι του;

Ο 82χρονος διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας που μας ενημερώνει πως προτιμά τον μισθό του διοικητή από τη σύνταξή του και πως του είχε τάξει τη θέση ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης;

'Η οι Πρόεδροι ΝΟΔΕ Πρέβεζας και Άρτας που διορίστηκαν διοικητές σε... Άρτα και Πρέβεζα και αναγκάζονται να πληρώνουν και οδοιπορικά οι άνθρωποι;

Μιας και ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά έλεγε επί λέξει πως δεν πρόκειται να ανεχτεί "στις διοικήσεις των νοσοκομείων να τοποθετούνται αποτυχημένοι πολιτευτές που αναζητούν μια αργομισθία στο δημόσιο", περιμένουμε να αποπέμψει τον υπουργό Υγείας για το όργιο ρουσφετιών και να ακυρώσει τους προκλητικούς αυτούς διορισμούς» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΙΝΑΛ: Πελατειακές σχέσεις

Ιδιαίτερα επικριτικά σχολίασε και το Κίνημα Αλλαγής τις τοποθετήσεις νέων διοικητών στα νοσοκομεία. Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος αναφέρει ότι «η ανακοίνωση των νέων διοικητών των νοσοκομείων είναι η άλλη μια απόδειξη για το πώς αντιλαμβάνεται παραδοσιακά η ΝΔ τη Δημόσια Διοίκηση. Πελατειακές σχέσεις, αδιαφάνεια, κομματικοί φίλοι και λοιποί συγγενείς...».

Το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται τη δημόσια υγεία ως ένα ακόμα πεδίο διευθετήσεων ανειλημμένων υποχρεώσεων απέναντι στα «γαλάζια» παιδιά κάθε ηλικίας. «Άριστοι στις παλιές πρακτικές με τους αρεστούς!» σχολιάζει,τέλος, το Κίνημα Αλλαγής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις