ΥΓΕΙΑ

Διακοπή σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ σε όσες ιδιωτικές κλινικές δεν δεχτούν covid περιστατικά

Θάνος Πλεύρης
Επιπλέον 300 απλές κλίνες νοσηλείας για Covid περιστατικά στην Αθήνα
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη

Από τη Δευτέρα 03/01/2022 ενεργοποιείται το επικαιροποιημένο σχέδιο συνεργασίας του Yπουργείου Υγείας με τις ιδιωτικές κλινικές. Στόχος είναι να ενισχυθεί το ΕΣΥ στην Αθήνα με τουλάχιστον 300 απλές κλίνες νοσηλείας επιπλέον, για Covid περιστατικά.

Ήδη το ΕΣΥ ενισχύεται από τις ιδιωτικές κλινικές με το σύνολο των κλινών ΜΕΘ, με την αρωγή σε διαχείριση περιστατικών και στις περιοχές όπου υπήρξε ανάγκη στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία, με ένταξη σε αυτό άνω των 700 απλών κλινών για διαχείριση Covid και non-Covid περιστατικών από ιδιώτες, όπως σημειώνει το υπουργείο Υγείας.

Μάλιστα, η μέχρι στιγμής ανταπόκριση των ιδιωτικών κλινικών αξιολογείται ως απολύτως συμβατή με όσα έχει ζητήσει το Υπουργείο Υγείας. Ωστόσο, στις λίγες ιδιωτικές κλινικές που θα δηλώσουν αδυναμία να ανταποκριθούν στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα και δεν θα συμμετάσχουν, με απόφαση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, θα καταγγελθεί η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

«Δεν υπάρχει λόγος να διατηρείται σύμβαση με κλινικές που αδυνατούν να συμβάλλουν στην παρούσα συγκυρία με διαχείριση και Covid περιστατικών» επισημαίνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

J2US: Νέο κρούσμα κορονοϊού - Ποιον δεν θα δούμε στον τελικό (photo)

Τα στοιχήματα και οι προκλήσεις του 2022

Παρηγοριά στον άρρωστο ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα σημάνει το τέλος της πανδημίας