ΥΓΕΙΑ

Τέμπη: Στη διάθεση των τραυματιών η Τράπεζα Αίματος των φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης

Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας
Συνεχίζεται η συλλογή αίματος για τους τραυματίες
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/ MOTIONTEAM/EUROKINISSI

Προσφορά μονάδων αίματος από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, για τους τραυματίες της τραγωδίας στα Τέμπη

Στην προσφορά μονάδων αίματος από την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου που λειτουργεί στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» προχώρησε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες για αίμα για τους τραυματίες της ασύλληπτης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας.

Ο ΦΣΘ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Επίσης, καλεί τους φαρμακοποιούς-μέλη του, που επιθυμούν να αιμοδοτήσουν ατομικά και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση αίματος, να προσέρχονται σε οποιοδήποτε νοσοκομείο χρησιμοποιώντας τον κωδικό 10313 που αντιστοιχεί στην Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, επίσης, σε μήνυμά του αναφέρει: «Συγκλονισμένοι από το μέγεθος της τραγωδίας μπροστά στον ανείπωτο πόνο των οικογενειών των θυμάτων και τον κίνδυνο που διατρέχουν οι τραυματίες, το ελάχιστο που μπορούμε να συνεισφέρουμε είναι η συμμετοχή μας σε εθελοντικές αιμοδοσίες που οργανώνονται σε κάθε πόλη από Φορείς, Συλλόγους και εθελοντικές ομάδες».

Ο ΠΦΣ καλεί τους φαρμακευτικούς συλλόγους ανά τη χώρα να στηρίξουν ανάλογες δράσεις, προτρέποντας τα μέλη τους να συμμετάσχουν.

Στο μεταξύ, πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε και σήμερα στις έκτακτες αιμοδοσίες που πραγματοποιούνται στη Λάρισα, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Από την πρώτη στιγμή, ουρά εκατοντάδων ατόμων σχηματίστηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης. Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, επίσης, απευθύνει έκκληση στους πολίτες να συνδράμουν στην κοινή προσπάθεια ανακούφισης των θυμάτων της τραγωδίας, προσφέροντας αίμα στις πλησιέστερες Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας σε όλη τη χώρα. Στο διαδραστικό χάρτη της ιστοσελίδας του ΕΚΕΑ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν ποιες μονάδες αιμοδοσίας υπάρχουν ανά περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Αγνοείται η Ιφιγένεια, η Αγάπη, ο Βάιος

Τέμπη - Ιατροδικαστής Λεοντάρη: Πάνω από 10 οι αγνοούμενοι - Εντός της ημέρας τα αποτελέσματα DNA

Τέμπη: Ανδρέας Αλικανιώτης - «Απαράμιλλο θάρρος και γενναιότητα, είμαστε περήφανοι»