ΥΓΕΙΑ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Έκτακτη έκκληση για αίμα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
Το ΕΚΕΑ απευθύνει έκκληση στους πολίτες
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Έκτακτη έκκληση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) για εθελοντική αιμοδοσία για τους τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. 

Το Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας έχει κινητοποιηθεί πλήρως για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη περίθαλψη των τραυματιών του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας. «Στις δύσκολες αυτές στιγμές, είναι επιτακτικό να συνεισφέρουμε όλοι όπως μπορούμε, καθώς υπάρχουν συμπολίτες μας που νοσηλεύονται και έχουν ανάγκες για αίμα» τονίζει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Το ΕΚΕΑ απευθύνει έκκληση στους πολίτες να συνδράμουν στην κοινή προσπάθεια ανακούφισης των θυμάτων της τραγωδίας, προσφέροντας αίμα στις πλησιέστερες Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας σε όλη τη χώρα.

Στο διαδραστικό χάρτη της ιστοσελίδας του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν ποιες μονάδες αιμοδοσίας υπάρχουν ανά περιοχή.

«Η αλληλεγγύη είναι το πιο κρίσιμο όπλο μας τις δύσκολες στιγμές, ο παράγοντας "άνθρωπος" μπορεί να αποδειχτεί σωτήριος για άλλη μια φορά» σημειώνει το ΕΚΕΑ.

Έκτακτη αιμοδοσία στην κεντρική πλατεία της Λάρισας

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) εκφράζει τη θλίψη της για την ανείπωτη τραγωδία και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων.

Παράλληλα, καλεί τους πολίτες να προσέλθουν στις υπηρεσίες αιμοδοσίας όλων των νοσοκομείων της χώρας για εθελοντική αιμοδοσία. Ήδη διοργανώνεται έκτακτη αιμοδοσία στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, από τις 09:00 έως τις 14:00, από τα δύο νοσοκομεία της πόλης σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

«Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Καλή δύναμη στους συναδέλφους των δύο νοσοκομείων της Λάρισας αλλά και άλλων νοσοκομείων (Κατερίνης και Θεσσαλονίκης), που από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας βρέθηκαν στις θέσεις τους και δίνουν αγώνα για την περίθαλψη των τραυματιών» αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.

Διαβάστε επίσης:

Σύγκρουση τρένων - Τέμπη: «Πρόκειται για μια μαζική τραγωδία» λέει η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεοντάρη

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη - Μαθιόπουλος: Ίσως ζήσουμε ακόμα πιο δύσκολες στιγμές τις επόμενες ώρες

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη - Σοκαρισμένος ο Θάνος Πλεύρης: «Υπάρχουν δυσκολίες στην αναγνώριση»