ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ανδρέας Αλικανιώτης - «Απαράμιλλο θάρρος και γενναιότητα, είμαστε περήφανοι»

Ανδρέας Αλικανιώτης
Ο 20χρονος δόκιμος μηχανικός έσωσε τουλάχιστον δέκα συνεπιβάτες του
Facebook

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ο 20χρονος Ανδρέας Αλικανιώτης βγήκε σώος από το δεύτερο βαγόνι του μοιραίου τρένου και έσωσε άλλους δέκα ανθρώπους, μέσα από τα συντρίμμια και τη φωτιά. 

Η γενναιότητα του 20χρονου Ανδρέα Αλικανιώτη, δόκιμου μηχανικού του Εμπορικού Ναυτικού, έχει συγκινήσει όλη την Ελλάδα. Καταφέρνοντας να βγει σώος αμέσως μετά τη σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων, βοήθησε να σωθούν οι ζωές άλλων δέκα συνεπιβατών του, νεαρών αγοριών και κοριτσιών.

Την ανιδιοτελή του πράξη «οφείλουμε να την αναδείξουμε σε όλη την ελληνική κοινωνία» τονίζει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), σε συγχαρητήριο μήνυμά της.

«Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ εκφράζει δημόσια τα θερμά της συγχαρητήρια στον δόκιμο Μηχανικό ο οποίος ταξίδευε (στο δεύτερο βαγόνι) μαζί με άλλους 350 επιβάτες στο τρένο που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία.

Τέτοιες πράξεις που συντελούνται σε ακραίες και επικίνδυνες συνθήκες αναδεικνύουν στο μέγιστο βαθμό τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη, το απαράμιλλο θάρρος και την γενναιότητα.

Στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν την ισχυρή προσωπικότητα που ανέδειξε ο δόκιμος Μηχανικός Ανδρέας Αλικανιώτης πράγμα που κάνει περήφανους όλους εμάς που βρισκόμαστε στις επάλξεις ενός επαγγέλματος που το χαρακτηρίζει ο καθημερινός κίνδυνος.

Μέσα στην ανείπωτη τραγωδία με δεκάδες νεκρούς και περισσότερους τραυματίες η ηρωική – ανιδιοτελής αυτή πράξη πρέπει και οφείλουμε να την αναδείξουμε σε όλη την ελληνική κοινωνία» αναφέρει η ΠΕΝΕΝ.

Το θάρρος του Ανδρέα Αλικανιώτη συγκίνησε και τη γιατρό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Έρη Τζιαστούδη. Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο διακομίστηκε ο 20χρονος, καθώς ήταν ελαφρά τραυματισμένος.

«Αν και ο ουρανός γέμισε σήμερα από αγγέλους, είμαστε τυχεροί που έχουμε ανάμεσά μας έναν επίγειο άγγελο τον 20χρονο φοιτητή Ανδρέα Αλικανιώτη, ο οποίος βγήκε σχεδόν αλώβητος από το 2ο βαγόνι. Είναι ένας ήρωας γιατί με κίνδυνο της ζωής του, με την τεράστια φωτιά δίπλα του, δεν εγκατέλειψε το βαγόνι αλλά κατάφερε και έσπασε μόνος του το τζάμι και έσωσε τουλάχιστον δέκα ακόμη παιδιά, αγόρια και κορίτσια.

Μέσα στη σημερινή μαύρη ημέρα ο Ανδρέας μας έδειξε πως η νέα γενιά των Ελλήνων έχει καλοσύνη,αρχές και ήθος!

Συγχαρητήρια όμορφε Ανδρέα μου, συγχαρητήρια στους γονείς που σε μεγάλωσαν!!!» έγραψε η γιατρός στο Facebook.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: «Αν αργούσαν έστω και ένα λεπτό, το παιδί μας δεν θα ζούσε»

Ρεπορτάζ Newsbomb: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στα Τέμπη - Γιος αναζητά τον αγνοούμενο πατέρα του

Τέμπη: Η οργή της γυναίκας που έχασε σύζυγο και το 5χρονο παιδί τους - «Να κηδέψω τι; Αποκαΐδια;»