ΥΓΕΙΑ

ΕΟΠΕ: Οδηγίες για τους καρκινοπαθείς της Θεσσαλίας

Θεσσαλία
INTIME NEWS

Η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) εκφράζει την αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες μας που επλήγησαν από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας Daniel και ιδιαίτερα τους ογκολογικούς ασθενείς και τις οικογένειές τους. 

Η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) μέσω του ανθρώπινου δυναμικού της στέκεται αρωγός τόσο των ογκολογικών ασθενών όσο και των παρόχων ογκολογικής φροντίδας στη δύσκολη αυτή συγκυρία και παραμένει σε ετοιμότητα για περαιτέρω δράσεις.

Στο πλαίσιο άμεσης υποστήριξης της ογκολογικής φροντίδας μέσω των παθολόγων ογκολόγων μελών της Επιστημονικής Εταιρείας, η ΕΟΠΕ ανέπτυξε πρωτοβουλία άμεσης καταγραφής των προβλημάτων πρόσβασης σε θεραπεία στους πληγέντες νομούς με σκοπό την παροχή βοήθειας στο δοκιμαζόμενο ευπαθή πληθυσμό.

- Υπενθυμίζεται η ανάγκη προτεραιοποίησης της ασφάλειας και σωματικής ακεραιότητας των ασθενών.

- Ενθαρρύνεται η άμεση επικοινωνία με τους θεράποντες ογκολόγους και τα ογκολογικά κέντρα για τυχόν αναβολή ή επαναπρογραμματισμό των θεραπειών ή επισκέψεων.

- Αποφεύγεται η προσπάθεια μετακίνησης χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με το κέντρο υποδοχής.

- Συστήνεται, τέλος, η ενημέρωση για τους υγειονομικούς κινδύνους μόνο από θεράποντες και αρμόδιους επιστημονικούς φορείς και όχι από επισφαλείς ή αναξιόπιστες πηγές.

Σε στενή συνεργασία με το επιστημονικό δυναμικό της Εταιρείας και με τη συνδρομή των αρμόδιων θεσμικών οργάνων επίκεινται περαιτέρω δράσεις υποστήριξης των πληγέντων ογκολογικών ασθενών και οικογενειών (διευκόλυνση πρόσβασης στα κέντρα θεραπείας, πρόσβασης σε ογκολογικά και υποστηρικτικά φάρμακα, υποστήριξη σε θέματα μετακίνησης και διαμονής).

Γραμμή επικοινωνίας: 210 6457971 (Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-15:00, hesmo@otenet.gr

Σχετικές ειδήσεις