ΥΓΕΙΑ

Διαγράφονται τα πρόστιμα στους ηλικιωμένους που δεν είχαν εμβολιαστεί

Διαγράφονται τα πρόστιμα στους ηλικιωμένους που δεν είχαν εμβολιαστεί

Το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε ανακοινώσεις και συστάσεις για την προστασία των πολιτών από το νέο κύμα του κορονοϊού και άλλων ιώσεων.

Θα κατατεθεί άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για τη διαγραφή των προστίμων που είχαν επιβληθεί κατά την πανδημία στους ηλικιωμένους που δεν είχαν εμβολιαστεί, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού, την Τετάρτη (10/01/24). Το εμβόλιο δεν γίνεται με το ζόρι, ευθύνη δική μας είναι να πείσουμε τους πολίτες, υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Από την πλευρά της, η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου, δήλωσε πως το τελευταίο διάστημα το σύστημα υγείας δέχεται μια μικρή πίεση λόγω αυξημένων εισαγωγών αλλά σε απλές κλίνες.

«Πίεση στις ΜΕΘ δεν υπάρχει. Εκτός από περιστατικά κορονοϊού, η γρίπη παρουσιάζει περιστατικά με κακά κλινικά στοιχεία, ενώ παράλληλα κυκλοφορούν και άλλες ιώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε, επίσης, ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, κ. Χατζηχριστοδούλου, τέλος, εκτίμησε πως στις επόμενες 1-2 εβδομάδες θα έχουμε την κορύφωση των κρουσμάτων γρίπης. Φέτος είναι πιο συχνή η Η1Ν1, και αυτή είναι που δίνει και τα πιο σοβαρά περιστατικά. Τέλος, αύξηση παρουσιάζει και ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV).

Σχετικές ειδήσεις