ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Έκτακτη ενημέρωση από τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον ΕΟΔΥ

Άδωνις Γεωργιάδης
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης
INTIME NEWS

Για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, θα ενημερώσει ο υπουργός Υγείας. 

Συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, στις 11:30 π.μ., για την πορεία του κορονοϊού.

Την ενημέρωση θα κάνει ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ και Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου.

Ο κ. Γεωργιάδης παρακολούθησε σήμερα την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. «Η αύξηση των εμβολιασμών, ιδιαιτέρως στις ευπαθείς ομάδες, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας», τόνισε. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει τον εμβολιασμό με το επικαιροποιημένο εμβόλιο για την COVID-19, καθώς και με το εμβόλιο της γρίπης, όλων των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών και των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα.

Ήδη τη Δευτέρα (08/01/2023) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας με τους επικεφαλής του ΕΟΔΥ. O υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και η αναπληρώτρια υπουργός Ειρήνη Αγαπηδάκη συναντήθηκαν με τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου και Στέλιο Ορφανό.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως από την 1η Ιανουαρίου έχουν διατεθεί 50 κλίνες στο ΕΣΥ από το ΝΙΜΤΣ. Παράλληλα το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού έχει ενταχθεί στο σύστημα εφημεριών του λεκανοπεδίου.

Σχετικές ειδήσεις