ΥΓΕΙΑ

Πιο βρώμικες από τις τουαλέτες οι κουζίνες στους χώρους εργασίας

Πιο βρώμικες από τις τουαλέτες οι κουζίνες στους χώρους εργασίας

Οι κουζίνες στους χώρους εργασίας είναι συνήθως τόσο βρώμικες, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μέχρι και ασθένειες, αναφέρει νέα έρευνα.

Σύμφωνα με την έρευνα οι επιφάνειες (πάγκοι) στις κουζίνες που υπάρχουν στους χώρους εργασίας είναι μολυσμένοι με επικίνδυνα υψηλά επίπεδα κολοβακτηριδίων, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν γαστρεντερικές νόσους.

Πάνω από το ένα τέταρτο των νιπτήρων βρέθηκε να έχουν πάνω από τέσσερις φορές το επιτρεπόμενο όριο κολοβακτηριδίων, ενώ από αυτά δε «γλιτώνουν» φυσικά ούτε οι λαβές των ψυγείων.

Ακόμη, το 30% των κοινόχρηστων φούρνων μικροκυμάτων έχουν μολυσμένες λαβές και κουμπιά, ενώ στο 40% των βραστήρων νερού βρέθηκε ότι τα χερούλια είχαν περισσότερα βακτήρια απ' ό,τι οι πόρτες στις τουαλέτες!

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη στη Μ. Βρετανία, το 75% των επιφανειών στις κουζίνες «στεγάζουν» περισσότερα βακτήρια απ' ό,τι οι τουαλέτες!

Για το λόγο αυτό οι ειδικοί συνιστούν τη συχνή χρήση τρεχούμενου νερού με σαπούνι, καθώς έχει αποδειχτεί ότι μειώνει τον κίνδυνο εξάπλωσης παθογόνων μικροοργανισμών.