ΥΓΕΙΑ

Αναφορά του ΙΣΑ στον εισαγγελέα για το θέμα των εμβολίων

Αναφορά του ΙΣΑ στον εισαγγελέα για το θέμα των εμβολίων

Στην εισαγγελία Αθηνών φέρνει το θέμα της έλλειψης αντιγριπικών εμβολίων ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με σχετική αναφορά που απέστειλε.


Ο ΙΣΑ υποστηρίζει ότι υπήρξε «πρωτοφανής παράλειψη της πολιτείας να εξασφαλίσει τα αναγκαία εμβόλια γρίπης για τον πληθυσμό και να προστατέψει τη δημόσια υγεία».

Σε συνέχεια του χθεσινού «πολέμου» ανακοινώσεων με τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, για το θέμα, ο ΙΣΑ ζητά απαντήσεις από τον υπουργό Υγείας για τα εξής ερωτήματα:

- Ποιος είναι ο αριθμός των πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας;

- Πόσα εμβόλια υπάρχουν διαθέσιμα σήμερα στη χώρα, προκειμένου να εμβολιασθούν οι πολίτες αυτοί;

- Πόσα αντιγριπικά εμβόλια εισήχθησαν την τρέχουσα περίοδο στη χώρα μας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού;

«Περιμένουμε την απάντηση των υπευθύνων πάνω στα τρία αυτά ερωτήματα. Και κυρίως να μας εξηγήσουν πως είναι δυνατόν από την μία ο υπουργός Υγείας να παραδέχεται την ανάγκη εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού κι από την άλλη, να μην υπάρχουν στην ελληνική αγορά διαθέσιμα εμβόλια.

Επίσης, ξεκαθαρίζουμε πως στόχος των ερωτημάτων αυτών που θέτουμε δεν είναι να προκαλέσουμε πανικό στους πολίτες, όπως ισχυρίζονται κάποιοι ανεύθυνα, αλλά να αναδείξουμε σε όλη του τη διάσταση ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά τη δημόσια υγεία και έχει κοστίσει μέχρι σήμερα τη ζωή 62 ανθρώπων», τονίζει ο ΙΣΑ.

Διαβάστε επίσης:

ΙΣΑ για γρίπη: Επικίνδυνες για την υγεία οι δηλώσεις Γεωργιάδη

Α. Γεωργιάδης: Δεν χρειάζεται πανικός για τη γρίπη

ΙΣΑ: «Χωρίς εμβόλια φέτος η Ελλάδα, ουδεμία μέριμνα για την πρόληψη»