ΥΓΕΙΑ

ΕΝΕ: Απλήρωτοι οι νοσηλευτές σε νοσοκομεία και ΠΕΔΥ μέσω voucher

ΕΝΕ: Απλήρωτοι οι νοσηλευτές σε νοσοκομεία και ΠΕΔΥ μέσω voucher

Απλήρωτοι παραμένουν εκατοντάδες νοσηλευτές και άλλοι επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι απασχολούνται με voucher μέσω ΕΣΠΑ, σε νοσοκομεία και μονάδες του ΠΕΔΥ, από το 2014 μέχρι και σήμερα, καταγγέλλει η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος.

Οι νοσηλευτές απασχολούνται ως μόνιμη δύναμη των δομών υγείας, συμβάλλοντας στην κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού. Σε λίγες μόνο περιπτώσεις, τονίζει η ΕΝΕ, οι δικαιούχοι έχουν εισπράξει ένα χρηματικό ποσό, το οποίο όμως αντιστοιχεί στη θεωρητική τους κατάρτιση των 240 ωρών, χωρίς να τους έχει καταβάλει το συμφωνηθέν ποσό της προβλεπόμενης από το πρόγραμμα αποζημίωσης. Την ίδια στιγμή εργάζονται κανονικά στα ορισθέντα νοσοκομεία και στις μονάδες του ΠΕΔΥ, καταφέρνοντας με δυσκολία να εξασφαλίσουν ακόμα και τα χρήματα που απαιτούνται για την καθημερινή τους μετακίνηση.
Η ΕΝΕ χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη την κωλυσιεργία «που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες από τους αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου Υγείας, η οποία αντιστρατεύεται ευθέως στην έννοια της ηθικής και της δικαιοσύνης». Καλεί, τέλος, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να μεριμνήσει ώστε να αποκατασταθεί άμεσα το δίκαιο και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους νοσηλευτές.

Σχετικές ειδήσεις