ΥΓΕΙΑ

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφασίζουν οι γιατροί το Σάββατο 6/2

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφασίζουν οι γιατροί το Σάββατο 6/2

Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, για να συζητήσει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των γιατρών ενάντια στο νέο ασφαλιστικό, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας του ελληνικού λαού, όπως σημειώνει.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος, θα ενημερώσει τη Γενική Συνέλευση για όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη των Επιστημονικών και Επαγγελματικών Φορέων της χώρας, την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Στη σύσκεψη εκτιμήθηκε ότι ο μέχρι στιγμής διάλογος με τους τεχνικούς συμβούλους του υπουργείου Εργασίας δεν έχει επιφέρει κανένα αποτέλεσμα, καθώς δεν έχουν προσκομιστεί από την πλευρά των αρμοδίων του υπουργείου οικονομικά δεδομένα που να δείχνουν ότι οι όποιες ενέργειες της κυβέρνησης διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του συστήματος. Γι’ αυτό αποφασίστηκε να μη συνεχιστεί ο διάλογος σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, έως ότου δοθούν τα οικονομικά στοιχεία που έχουν ζητήσει οι εκπρόσωποι των Επιστημονικών και Επαγγελματικών Φορέων.

Ο ΠΙΣ, μαζί με τους υπόλοιπους Επιστημονικούς Φορείς, ζητά να αποσυρθεί το προσχέδιο νόμου και να συζητηθεί απ’ αρχής με βάση οικονομικά στοιχεία βιωσιμότητος.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα (04/02/2016), οι γιατροί συμμετείχαν μαζικά στην απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με αίτημα την απόσυρση του σχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, το οποίο οδηγεί στη διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας, δημεύει τα εισοδήματα των ελευθέρων επαγγελματιών και θέτει εκτός εργασίας το πιο αξιόμαχο ιατρικό δυναμικό της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις