Τέλος αυτό το χρώμα από τα αυτοκίνητα - Από πότε απαγορεύεται

Από πότε έρχεται η ριζική αλλαγή στα χρώματα των αυτοκινήτων εντός της Ευρώπης.

Τέλος αυτό το χρώμα από τα αυτοκίνητα - Από πότε απαγορεύεται
1'

Σε απόγνωση φέρνει εκατομμύρια οδηγούς η απόφαση που ανατρέπει τα στα χρώματα των αυτοκινήτων εντός της Ευρώπης, λόγω κινδύνων για τη δημόσια υγεία. Η αιτία είναι το εξασθενές χρώμιο, το οποίο δίνει αυτή τη χαρακτηριστική μεταλλική λάμψη σε όποια επιφάνεια του αυτοκινήτου γίνεται επιμετάλλωση.

Το συγκεκριμένο στοιχείο διαθέτει καρκινογόνο δράση και εντοπίζεται στους ρύπους που εκλύονται κατά τη διαδικασία της επιμετάλλωσης μίας επιφάνειας ή ενός εξαρτήματος, ρύποι που είναι έως και 500 φορές πιο τοξικοί έναντι εκείνων που εκπέμπει ένας κινητήρας πετρελαίου ή βενζίνης κατά τη λειτουργία του.

Στο αυτοκίνητο, χρησιμοποιείται συνήθως στις μάσκες των αυτοκινήτων, τους προφυλακτήρες και τους τροχούς, ενώ παρουσία έχει και στην καμπίνα. Η πρόταση αναμένεται να υλοποιηθεί στο τέλος του 2024 και πλέον, οι κατασκευαστές καλούνται να βρουν εναλλακτική λύση.

Εκτός από το εξασθενές χρώμιο, σε αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο μόλυβδος, ο υδράργυρος και το κάδμιο. Μάλιστα, η απαγόρευση αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλους βιομηχανικούς κλάδους, στο εγγύς μέλλον.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή