ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Ένας... τραπεζίτης για ένα δισ. ελβετικά φράγκα!

Ένας... τραπεζίτης για ένα δισ. ελβετικά φράγκα!

Στα «θαυματουργά» χέρια γνωστού τραπεζίτη, η διαχείριση των λογαριασμών των αδερφών Αγγελόπουλων στην Ελβετία;

Φαίνεται ότι κατά... παράδοση η οικογένεια των αδερφών Αγγελόπουλων διατηρούσε το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων της σε τράπεζες του εξωτερικού, όπως τουλάχιστον προκύπτει από μια σειρά εγγράφων και στοιχείων που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr.

Δεν είναι μόνο η επιστολή με τις ευχαριστίες από τον Γιώργο και τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο προς τον παππού τους Παναγιώτη για τις επιταγές από την τράπεζα L.G.T Vaduz, που εδρεύει στον φορολογικό «παράδεισο» του Λιχτενστάιν.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι εξακολουθούν να διατηρούν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους εκτός Ελλάδας, έχοντας εμπιστευτεί τη διαχείρισή των τραπεζικών λογαριασμών τους στην Ελβετία, σε έναν κύριο με τα αρχικά Π.Μ.

Πρόκειται για τραπεζίτη, αρχικά στο κατάστημα της Morgan Stanley στη Ζυρίχη, στην οποία φέρεται να ίδρυσε το 2000 και να διαχειρίστηκε μέχρι το 2010 λογαριασμό ή λογαριασμούς του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, πατέρα του Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, με διαθέσιμα σε ελβετικά φράγκα, περίπου ενός δισεκατομμυρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό μέρος των χρημάτων αυτών, αν όχι το σύνολό τους, έχει πλέον περιέλθει στην κατοχή των διαδόχων του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και μένει να διαπιστωθεί από τον έλεγχο που οφείλουν να διαπράξουν οι αρμόδιοι εισαγγελείς και οι ελεγκτικές αρχές του Υπουργείου Οικονομικών, αν όλα αυτά τα χρήματα έχουν δηλωθεί στην Ελλάδα και αν όσα εξ αυτών μπαίνουν στη χώρα, φορολογούνται κατά τα προβλεπόμενα.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν στο Newsbomb.gr με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο Π.Μ. που στη συνέχεια «μετακόμισε» στο κατάστημα της UBS της Ζυρίχης, χρησιμοποιείται ακόμα από τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο για τη διαχείριση των δικών τους λογαριασμών στη Ζυρίχη.

Φημολογείται ότι από αυτή και μόνο την... παραδοσιακή διαδικασία στην Ελβετία, το ελληνικό δημόσιο χάνει έσοδα που αγγίζουν τα 150.000.000 ευρώ.

Ποιος είναι όμως ο Π.Μ., έμπιστος τραπεζίτης της οικογένειας Αγγελόπουλου;

Πρόκειται για Ελληνογερμανό, κάτοχο της γερμανικής υπηκοότητας, το όνομα του οποίοι ενεπλάκη στην υπόθεση Τζοχατζόπουλου, στην οποία κλήθηκε ως κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» της 12ης Φεβρουαρίου 2014, ο Π.Μ. φέρεται να κάλυψε μίζες άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ στην Morgan Stanley στην οποία εργαζόταν.

Χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα αναφέρονται τα εξής:

«Ο κ. Π.Μ., ο οποίος διαχειρίζεται τους λογαριασμούς πολλών επιφανών Ελλήνων μεταξύ των οποίων δύο, τουλάχιστον, είναι κατηγορούμενοι σε πολύκροτες υποθέσεις, εργάζεται πλέον μαζί με άλλος Ελληνες τραπεζίτες στην περίφημη τράπεζα της Ζυρίχης, την UBS. Οι ελβετοί Εισαγγελείς που ήρθαν την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα ερεύνησαν ιδιαίτερα το ρόλο του Π.Μ., ο οποίος όμως ως Γερμανός υπήκοος, πιθανόν θα επιχειρήσει να μιμηθεί τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, επιδιώκοντας να δικαστεί στη Γερμανία. Βέβαια, η υπόθεση Siemens και το ξέπλυμα μίζας από τα εξοπλιστικά δεν είναι ίδιες περιπτώσεις. Αν ο Π.Μ. δεν πετύχει μεταχείριση Χριστοφοράκου, μόνη εναλλακτική στο να φυγοδικεί μια ζωή είναι να συνεργαστεί. Δυστυχώς, όμως, για την αλήθεια και για τους Ελληνες φορολογούμενους, το θεσμικό πλαίσιο που διαθέτει η Ελλάδα είναι τόσο ατελές και οι εξασφαλίσεις που παρέχονται σε όποιον κατηγορούμενο παρέχει κρίσιμες πληροφορίες για τη διαλεύκανση τέτοιων εγκλημάτων τόσο απρόσφορες που, εκτός αν αυτό το πλαίσιο αναμορφωθεί έγκαιρα, ο κάθε Λυγινός και ο κάθε Π.Μ. έχει σοβαρούς λόγους για να ανησυχεί πως, ακόμα και εάν συνεργαστεί, έχει περισσότερα να χάσει παρά να κερδίσει. Οι Ελβετοί, φυσικά, θα προτιμούσαν να κλείσουν οι υποθέσεις αυτές γιατί ΔΕΝ θέλουν να ανοίξουν λογαριασμοί και να αποκαλυφθούν ποσά και ονόματα, αφού έτσι η φήμη της Ελβετίας ως χώρας που εξακολουθεί να είναι ένα ασφαλές πλυντήριο θα υποστεί πλήγμα. Στην περίπτωση Λυγινού μπορεί και να το πετύχουν, στην περίπτωση Π.Μ., όμως, δύσκολα».

Είναι, λοιπόν, σαφής -σύμφωνα με δεκάδες ανάλογα δημοσιεύματα με αυτό της Ελευθεροτυπίας, αλλά και μαρτυρίες ανθρώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, ότι ο ρόλος του Π.Μ. και η δραστηριοποίησή του στις ελβετικές τράπεζες μόνο... διακοσμητικός δεν ήταν.

Ισως γι' αυτό οι φίλοι του να τον αποκαλούν ακόμα ως τον άνθρωπο με τα... θαυματουργά χέρια!

Διαβάστε επίσης:

Η ευχαριστήρια επιστολή στον παππού τους για τη δωρεά 9.200.000 δολαρίων ΗΠΑ

Τα… καλά παιδιά της φοροδιαφυγής!